The Reflection Room Installation by Beck Storer & Paul Meeuwsen

Home > Winners > #52998


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
The Reflection Room

PRIMARY FUNCTION:
Installation

INSPIRATION:
The Cutaway created The Reflection Room, an inspiring and visually beautiful installation that allows consumers to immerse themselves in the Chinese New Year sentiments of Longevity, Prosperity and Happiness. Inspired by the colour red, which symbolises good fortune, the Reflection Room is a spatial experience that features red mirrors to create an infinite space. Inside, typography plays the role of connecting the audience to each of the Chinese New Year’s main values and prompts people to reflect on the year that has been and the year ahead.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The Reflection Room is created entirely from red mirror perspex, from floor to ceiling, resulting with an internal space that appears to go on forever into the infinite. One steps inside and is confronted with an endless vision of what appears to be a galaxy of red shadows and lights. It is in this moment, the audience notice's the subtle message's of happiness, longevity and prosperity crafted in gold foil appearing from the walls - enticing them to reflect and consider their own future for 2017.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The Reflection Room interacts with the public by creating a space where one can document their experience with their own smart phone. It is a personal space created to engage the public to reflect on the pass and future and embrace the Chinese values of happiness, prosperity and longevity. The hashtag #thereflectionroom was also created to encourage the public to engage ​and share their Chinese New Year reflections.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The Reflection Room was available at the Emporium Melbourne for the public from January 26th - February 5th 2017

FITS BEST INTO CATEGORY:
Arts, Crafts and Ready-Made Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Entirely made from red mirror perspex, internally and externally. LED tube lights installed internally to create ambience. Gold foil lettering throughout the internal space.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Room size: 2.4 metres x 2.4 metres

TAGS:
installation, spatial, retail, architecture, graphic design,

RESEARCH ABSTRACT:
Research play an integral part of the creative process, ensuring we had a through understanding of the symbolism of Chinese New Year. Qualitative research methods were applied, conducting of many interviews from people in the China Town district of Melbourne.

CHALLENGE:
To create a fully clad mirror room in just under 12 hours was a challenge in it self!

ADDED DATE:
2017-01-30 22:46:57

TEAM MEMBERS (3) :
Creative Director: Beck Storer, Creative Director: Paul Meeuwsen and Production Manager: Allan Davis

IMAGE CREDITS:
Photography Credits: Rikki Bunder
Video Credits: Micah Gianneli, Emporium Melbourne

Visit the following page to learn more: http://www.thecutaway.com.au
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Emporium Melbourne

PROFILE:
Emporium Melbourne features Australia's first Uniqlo, the largest Australian designer precinct in the country and 30 unique food icons, all in the heart of the CBD.

NOMINATION DETAILS

The Reflection Room Installation by Beck Storer & Paul Meeuwsen is a Nominee in Arts, Crafts and Ready-Made Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Beck Storer & Paul Meeuwsen when results are announced.
AWARD DETAILS

The Reflection Room Installation by Beck Storer & Paul Meeuwsen is Winner in Arts, Crafts and Ready-Made Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Beck Storer & Paul Meeuwsen .

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Beck Storer & Paul Meeuwsen .
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |