Fluxion Mall by Zhipeng Kang

Home > Winners > #32587


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Fluxion

PRIMARY FUNCTION:
Mall

INSPIRATION:
After I saw a movie called "Empire Of The Ants", I had an interesting idea to design a shopping mall and make it look like an anthill or a cave. The structure of an ant empire is mainly constituted by thousands of tunnels and the tunnels are connected to each other. They extend towards all directions. Therefore, I'd like to design a shopping mall based on the design of ant hills. I think customers would have a distinctive experience walking through such unique space!

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Many shopping malls are very commercialized. I want customers to feel something different. So, here I created a shopping center design concept which is inspired from an ant hill structure. The visual mall is shaped as a curve on the whole. In addition, the curve is like the graceful arc reflected in the anthill. The gorgeous liquidity space is going to bring us some impact, so that we have a unique and exotic experience going through the tunnels.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
People will feel like passing through a mysterious channel when walking inside, they will walk along flowing lines as well as pass freely from one space to another. And guests will think everything comes naturally and smoothly.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
This project was designed in december 2013.And it is located in QuanZhou China.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The artificial stone is highly malleable, tough and smooth. By binding to the arc of the celling and the floor, the space will be dynamic. Artifical stone molding manufacturers use intergrated design technology (IDT) to finish this job accurately.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
21500 mm x 135800 mm x 5500 mm

TAGS:
Fluxion, curve, arc, smooth, ant hills, streamline

RESEARCH ABSTRACT:
Known as one of the wise architect in the nature, ants are really good at grasping the space. Though the internal structure of anthill is complex, it is distributed rationally with all the space interconnected, which enables ants move freely. Besides, every part has its own unique function, and the spatial distribution varies according to the the difference of its function. So it is necessary for us to consider applying ants’ wisdom to human’s spatial structure. The most important part is to use the rational distribution of anthill for reference, because the rationality of spatial function is the most important element in humane design. Therefore,what we need to consider first is the planning of spatial function in the design, and the planned space will just as smooth and beautiful as anthill.

CHALLENGE:
The most challenge is that the space contains too many surface models, for instance, the wall and the curved surface models for loading which are hard to built. However, the appear of new material make the problem solved, since artificial stones can complete irregular surface models. The firm use intergrated design technology (IDT) to import design source data and generate accurate a three –dimensional digital model so as to complete the shape of the whole flowing space.

ADDED DATE:
2014-02-17 21:26:51

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
Zhipeng Kang, 2013.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
HUAQIAO UNIVERSITY

PROFILE:
Huaqiao University (HQU) was founded in 1960 as an institution of higher learning designated for the educational needs of overseas Chinese and the children of returned overseas Chinese. The university is subordinate to the Overseas Chinese Affairs Office of the State Council of the People’s Republic of China. It is one of the first batch of universities rated Excellent in the nation-wide quality evaluation of undergraduate education by the Ministry of Education (MOE). In addition, it is China’s major base for overseas Chinese language and culture education and a national Quality Education Base for College Students.

NOMINATION DETAILS

Fluxion Mall by Zhipeng Kang is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Zhipeng Kang when results are announced.
AWARD DETAILS

Fluxion Mall by Zhipeng Kang is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2013 - 2014.

· Read the interview with designer Zhipeng Kang for design Fluxion here.

· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Zhipeng Kang.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Zhipeng Kang.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit | Translations
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |