add_circle
playlist_add_check
photo_camera
contact_support
favorite
euro_symbol
shopping_cart
Evolution Design Flexhouse Residential building
Flexhouse Residential building is Golden Design Award winner in 2016 - 2017 Architecture, Building and Structure Design Award Category.
Flexhouse Residential building

Flexhouse is a single-family home on Lake Zurich in Switzerland. Built on a challenging triangular plot of land, squeezed between the railway line and the local access road, Flexhouse is the result of overcoming many architectural challenges: restrictive boundary distances and building volume, triangular shape of the plot, restrictions regarding local vernacular. The resulting building with its wide walls of glass and a ribbon-like white fa├žade is so light and mobile in appearance that it resembles a futuristic vessel that has sailed in from the lake and found itself a natural place to dock.

Flexhouse Residential building
Evolution Design Flexhouse
Evolution Design Residential building
Evolution Design design
Evolution Design design
Evolution Design

Evolution Design is the cutting-edge Swiss architecture and design studio with offices in Zurich and London. The studio has worked on a number of pioneering workplace designs, inducing the world-renowned offices for Google in Zurich, Tel Aviv, Dublin, Stockholm, Oslo and Moscow. Evolution Design portfolio also includes award-winning residential projects, retail and leisure architecture as well as masterplans and urban architecture.