Medieval Rethink Cultural Center by QUAD studio

Home > Winners > #98029


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Medieval Rethink

PRIMARY FUNCTION:
Cultural Center

INSPIRATION:
Medieval Rethink was an opportunity to recreate a medieval environment in a contemporary cultural setting. The narrative and design approach of the cultural centre has been extensively explored previously. Located in the norther province of Guangdong, this Contemporary Cultural Centre will not only showcase the history culture of the 900-year-old village, it will also function as a cultural exhibition centre and will attract thousands of visitors from all over the region.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The cultural centre becomes the new destination for villagers to congregate and to socially interact. Here, opportunities arise to great a truly cultural contemporary icon inspired by a historical monument that links old and new. We make a focus in the cultural centre. An object that is the primary function, a multipurpose hall that most villagers will congregate in large social events. Other functions are clustered around the object that naturally creates internal streets and courtyards that are filled with an abundance of natural landscape.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
As the ground floor is an active floor with many active functions and visitor, the cultural centre is designed to free up the ground plane as much as possible to allow for pedestrian traffic.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in August 2017 in an undisclosed Village in Fujian, China.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Firstly, designers break down the village into components of Positive and Negative space. Defining functions as objects and stitching these objects together to natural courtyards of green space. They make a focus in the cultural centre. An object that is the primary function, a multipurpose hall that most villagers will congregate in large social events. Other functions are clustered around the object that naturally creates internal streets and courtyards that are filled with an abundance of natural landscape.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Approx. 7000 square metre GFA

TAGS:
cultural centre, abstraction, guangdong, songdynasty, dingqistone

RESEARCH ABSTRACT:
The design team has gone through a thorough research on the context and the history of the Zhu Pu Village, the study has become a very influential part on building a narrative on the project and later being represented through the design of the spaces. Exploration of the existing village - Walking around the village, inspired by the scale and how man and nature exist in harmony. Beautifully preserved, the village of Zhu Pu dates to the Song dynasty. With its organic concentric planning, it relates itself to many medieval Chinese urban planning principles.

CHALLENGE:
Cultural Differences - The cultural centre was designed for the villagers as their space for social interaction. To design the centre, designers had to meet with the villagers and discuss their personal needs for this project. Apart from understanding their culture, the main difficulties come in syphering all their needs and wants information into a design. Only when one to understand their culture can then try to rethink the whole idea of what a cultural centre means to the villager. The Abstraction – Abstracting the village into the design took a lot of patience and work so that the final design truly depicts the chosen narrative. By stripping off the facade, a picture like frame is left behind. What it does is it focuses audience's eye towards the objects within the frame. If one to superimpose an image of the medieval village in the frame, a framed skyline of the medieval village appears. Abstraction occurs when the skyline is then pixelated. Using dark and light shades of pixels, designers generate an abstraction with a notion of depth. Abstraction creates a shading device and multi layering of the facade together with the objects inside the cultural centre creates a rich composition depicting a visual depth beyond the facade. Recreating the village – Ultimately, to create a place that will enhance the lives of the villagers. Creating a narrative for the cultural centre not only help the design collective to create a very special place, it is also an attempt to capture an emotional response for any individual visiting the place. The medieval village has already manifested itself in the planning of the functional objects, the facade and also in the internal public realm.

ADDED DATE:
2020-02-07 08:04:57

TEAM MEMBERS (6) :
Wai Tang, Kelvin Chu, Landy Liu, Wesley Fung, Samuel Tam and

IMAGE CREDITS:
Image #1, Pictury
Image #2, Submarina
Image #3, SAN CG
Image #4, SAN CG
Image #5 SAN CG

Visit the following page to learn more: http://issuu.com/rofmedia/docs/ribazine_02_20 190708_bc?fr=s
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
QUAD studio

PROFILE:
QUAD Studio is a group of architects, designers, and thinkers operating within the field of architecture, urbanism, interior, product and landscape design, research and development. The studio aims to embrace a utopian freedom to help change the way people live in today‘s contemporary society. The name QUAD studio stands for Quantum Urban Architectural Design and the studio emerges out of a team of creative individuals that truly believe that a well-designed environment evolves, adapts and changes the way people perceive a particular space, function or a neighborhood. The design is not constraint to a particular style; rather, QUAD explore different cultures, new architectural techniques and languages, using it as a painting pallet to compose a bespoke narrative that encapsulates a seamless conjunction between design and functionality.

NOMINATION DETAILS

Medieval Rethink Cultural Center by Quad Studio is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by QUAD studio when results are announced.
AWARD DETAILS

Medieval Rethink Cultural Center by Quad Studio is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with QUAD studio.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by QUAD studio.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Quad Studio's Architecture Design?
You will most likely enjoy other award winning architecture designs as well.
Click here to view more Award Winning Architecture Designs.


Did you like Medieval Rethink Cultural Center? Help us create a global awareness for good architecture design worldwide. Show your support for Quad Studio, the creator of great architecture design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great architecture designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |