ERC Autumn Village Reception Centre by Wey Duan Luo

Home > Winners > #92904


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
ERC Autumn Village

PRIMARY FUNCTION:
Reception Centre

INSPIRATION:
Due to the main facility of the Autumn Village residential apartment which is to be built, is focusing on the reading area, the reception center for this development project has targeted to break through the stereotype of general reception center, using reading activity as the core idea of the whole space to create a unique form of space with innovative integrated marketing model of different industries.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The design concept of this project has implicated the current phenomenon - the vanishing of physical bookstore in this digital era. Integrating multiple industries like cafe, bookstore and reception center into one space, it also allows exhibitions, lectures and forums organized simultaneously. It has successfully attracted the public, transformed the concept of development project marketing with various interesting design features like skylight courtyard and flexible design elements.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The circulation is diverged into two main flows. Business consultation area is located behind the courtyard. Merges the real estate promotional event into commercial space softly, it rises the curiosity of the people. Extra-wide staircase allows people to slow down their pace or sit down to read. Theme exhibition area on 2F promotes works of local artists. The forum area, designed as stair-seating, can hold different events. The flexible changes of the layouts suit different functions.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in 1 October 2018 and completed in 26 May 2019, in Taipei, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The design team has created a unique construction of the external brick wall. It uses H beam and metal parts fixing the inner part of the hollow bricks, creating the facade with modern visual pattern. It is a steel structure building with wooden slabs floors. The custom-made furniture includes lightings, seats and cabinets built of recycled wood pallets. The height of the book displays compliances with consumer usability. The sitting area around the waxberry tree allows people to relax.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The area is 926 square metres. With a skylight courtyard at the center, surrounded by interlacing platforms with different floor heights, it forms an open mixed-use space. The arrangement of the metal frames on the glass wall is of note-like sequence. 1F has a courtyard, show house unit, cafe, kitchen and hot food area, bookstore, stair-seating, VR room, administration area, dining area, WC and storage room. Community activities area, exhibitions, seating area, forum space and terrace are on 2F.

TAGS:
Industrial, Flexibility, Bookstore, Cafe, Courtyard

RESEARCH ABSTRACT:
The waxberry central courtyard gathers people to sit and interact with one another. The free-flowing circulation indicates the freedom of modern lives. The aroma of coffee accompanies reading activities of the public, form a lively scene. Going upstairs, surrounding the homocentric rectangular circulation space, one will enter a multifunctional space for exhibitions, cultural talks, parent-child events and etc. Visitors are able to conceive a pleasant experience in this vibrant space.

CHALLENGE:
Merging cafe, bookstore and reception centre for a development project into one space, is the greatest challenge of this project. Letting each of the businesses perform independently without affecting one another have become the design focus. The design team uses bookstore as the main theme, adding cafe as another commercial attraction to realize the spatial design of a grand reception centre for promoting the development project without any sense of conflict.

ADDED DATE:
2019-09-30 08:59:07

TEAM MEMBERS (2) :
Lead Designer: Wey-Duan Luo and Design Team: Chien-Chun Wu, Tzu-Ping Chan, Teng-Wen Yu

IMAGE CREDITS:
Wey-Duan Luo

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
EVER RISE CONSTRUCTION CO., LTD

PROFILE:
Honesty and integrity, Sustainable Development, Goal Persistence Over Forty Years. The E. R. C. Group has been rooted in Taiwan over forty years long. Because of the passion for the land and the ideal of architecture, we adhere to the faith of taking root down and grow above. Through the entrepreneurial spirit of Energy, Renew, Create, the construction industrial goes to the enterprise management and skill renewal and creates innovation architecture beyond the market. Having the courage to innovate, every departure is a surpassing.

NOMINATION DETAILS

Erc Autumn Village Reception Centre by Wey Duan Luo is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Wey Duan Luo when results are announced.
AWARD DETAILS

Erc Autumn Village Reception Centre by Wey Duan Luo is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Wey Duan Luo.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Wey Duan Luo.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Wey Duan Luo's Architecture Design?
You will most likely enjoy other award winning architecture designs as well.
Click here to view more Award Winning Architecture Designs.


Did you like Erc Autumn Village Reception Centre? Help us create a global awareness for good architecture design worldwide. Show your support for Wey Duan Luo, the creator of great architecture design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great architecture designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |