Design of Complementary Building Sales centre by Jun Tang & Yaozong Han

Home > Winners > #88617


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Design of Complementary Building

PRIMARY FUNCTION:
Sales centre

INSPIRATION:
The project building is located at the main entrance of the Qin Lake Scenic Area. The aim is to improve the quality of the building and to match the needs of the current building space, while transforming the building and giving it a new life as an exhibition hall in the urban city.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Within limited transformation scope and considering sensible cost control, we removed the original outer skin of the building and redesigned the facade of the building on the west side with a wind curtain wall. The large-scale canopy does not only meet the requirements of the entrance function, but also completes the wind curtain wall; the east side of the building adopts a perforated aluminum curtain wall to enrich the light and shadow interplay of the building facade.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The project is located in Qin Lake Scenic Area. While the original building's shape of polyline is unique and expressive, the facade shape is rigid and integrates rather stiffly with the rest of the architecture. The designers removed the original outer skin of the building and redesigned the facade of the building on the west side with a wind curtain wall. The east side of the building adopts a perforated aluminum curtain wall to enrich the light and shadow interplay of the building facade.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Duration: from 2018.4 to 2019.03 Location: Taizhou, Jiangsu Province, China

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The environment of the base is inseparable from the building. However, the layout of the two parts of the building make the middle pass pathway rather gloomy and narrow. Therefore, we chose a stainless steel with a certain degree of reflectivity as the surface material of the wind curtain wall. Main materials: aluminum, steel, glass

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Project area: 3,780 sqm Main materials: aluminum, steel, glass

TAGS:
Tongyuan, Building renovation, Complementary, facade, curtain wall, traditional architecture

RESEARCH ABSTRACT:
The project building is located at the main entrance of the Qin Lake Scenic Area. While the original building's shape of polyline is unique and expressive, the facade shape is quite rigid and integrates rather stiffly with the rest of the architecture. The aim is to improve the quality of the building and to match the needs of the current building space, while transforming the building and giving it a new life as an exhibition hall in the urban city.

CHALLENGE:
The challenge of the transformation turned out to be how to unify the new content with the current situation; and in addition to consider how to create a main entrance area in a limited space for display. What defines a positive coexistence between architecture and the environment? Facing what is seemingly of contradictive nature, "adapting to times-adapting to local conditions" might just be the key to harmonious coexistence with the environment.

ADDED DATE:
2019-06-28 13:33:08

TEAM MEMBERS (2) :
Design company: Shanghai Tongyuan Architecture Design Co.,Ltd. and Design team: Jun Tang, Yaozong Han, Tao Yang, Shengxiang Li

IMAGE CREDITS:
Photography: Tian Fangfang Architectural Photography

Visit the following page to learn more: http://rrd.me/gm3Gy
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Shanghai Tongyuan Architecture Design Co., Ltd.

PROFILE:
Shanghai Tongyuan Architecture Design Co., Ltd. specializes in professional design and consulting services for property groups, which includes planning design, schematic design, design development and construction drawing design, etc. And Tongyuan is dedicated to improving the total value and quality of projects by coordinating and perfecting other professional design services.

NOMINATION DETAILS

Design of Complementary Building Sales Centre by Jun Tang & Yaozong Han is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Jun Tang & Yaozong Han when results are announced.
AWARD DETAILS

Design of Complementary Building Sales Centre by Jun Tang & Yaozong Han is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Jun Tang & Yaozong Han.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Jun Tang & Yaozong Han.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Jun Tang & Yaozong Han's Architecture Design?
You will most likely enjoy other award winning architecture designs as well.
Click here to view more Award Winning Architecture Designs.


Did you like Design of Complementary Building Sales Centre? Help us create a global awareness for good architecture design worldwide. Show your support for Jun Tang & Yaozong Han, the creator of great architecture design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great architecture designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |