Nippo Junction Head Office by Takahiro Ichimaru and Tetsuya Tatenami

Home > Winners > #87674


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Nippo Junction

PRIMARY FUNCTION:
Head Office

INSPIRATION:
The Michi is also expressed in the NIPPO logo and slogan, which is also the identity of this company. We regard Michi as the connection between various elements, and put Junction into the concept. Specifically, it is an attempt to reorganize the connection between neighboring cities and the connection between work places, which were sparse at the former head office, with the new head office plan. At the same time, it is a plan to re-identify the identity of a company.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
This project is rebuilding the Nippo Head Office built over a multilayered intersection of urban infrastructure, an expressway and a park. Nippo is a leading company in road construction. By drawing this multilayered intersection of Michi (street in Japanese) on laminated workplace, Michi connects not only physical spaces, but also the individuality and distinctiveness of each place. Michi was enhanced to forge creative connections and to realize a unique work place possible only here at Nippo.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Columns are placed between Quiet Michi and Ie spaces, defining a soft boundary. Each department or team can set its own relationship with Michi by variating the layout of the Ie zones for column intervals. The columns have inserts that allow a wide variety of boundaries to be set up according to worker needs. such as soft boundaries defined by furniture or partitions between columns and privatizing the Michi for how each space is used is possible

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Completion: 2018/6 Location: Chuo-ku, Tokyo,JAPAN

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The Edge between urban environment ,Facade Double skin glazing on the north-east sides are arranged in a staggered folding fan layout optimized for natural ventilation, reduction of direct sunlight and opening out to vistas, actively engaging prevailing winds and direct sunlight, and minimizing usage of blinds. The cavity between double skin glazing is used for natural ventilation and for reducing wind speed and ambient city noises to provide an open workplace connected to urban elements

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Composition of Double-skin Façade on north-west side 1. Fan shaped outer skin - Two-sided support system with frame and SSG System 2. Fan Stone provides support to counter wind forces on both skin layers - A dynamic facade composed from stone mullions and glass panels expresses both the forward looking and reliable company identities 3. Completely flat mullion-less MPG inner skin - enables use of inner spaces directly up to glass panels

TAGS:
architecture, facade, glass, headquaters, nippo, doubleskin, tokyo, japan

RESEARCH ABSTRACT:
Japan needs an exterior plan to prepare for typhoons, and very careful consideration was required for setting the wind pressure of the double skin facade. Since this exterior incorporates a stone, by setting the interlayer displacement and construction accuracy at the time of the earthquake carefully, a very delicate exterior is realized.

CHALLENGE:
The Metropolitan Expressway runs at the foot of the new headquarters. The Metropolitan Expressway is a river before the Tokyo Olympics. Therefore, a revetment retaining wall of the river was left in the site, and it was necessary to construct the basement while leaving it. A seismic isolation structure is adopted so that the headquarters function can be maintained even in the case of a large earthquake.

ADDED DATE:
2019-06-20 12:38:34

TEAM MEMBERS (3) :
Architect: Ichimaru Takahiro, Architect: Tatenami Tetsuya and Architect: Abe Nobuyuki

IMAGE CREDITS:
Photographer:Hiroshi Funaki、Shota Hiyoshi
Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office Co.,Ltd


Visit the following page to learn more: https://www.nihonsekkei.co.jp/?lang=en
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Nippo Corporation

PROFILE:
NIPPO headquarters building is located in a three-dimensional junction of various infrastructures such as Yaesu-dori, which is directly connected to Tokyo Station, a capital highway that crosses over three-dimensional, and a park on artificial ground. The company is a top runner in creating roads and other urban infrastructures. The word Michi is included in the company's logo and slogan, and can be said to be a symbol of this company. Reorganizing the connection between neighboring cities and workplaces, which had been diluted at the former headquarters, by pulling the “way” connecting the cities into the common office of the new headquarters as Michi linking the workplaces. I tried. Based on the concept of Junction where Michi's connections join in three dimensions, we also devised devices to reaffirm the company's identity, such as the relationship with the local community that the company has cultivated and the meaning of creating roads.

NOMINATION DETAILS

Nippo Junction Head Office by Takahiro Ichimaru and Tetsuya Tatenami is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Takahiro Ichimaru and Tetsuya Tatenami when results are announced.
AWARD DETAILS

Nippo Junction Head Office by Takahiro Ichimaru and Tetsuya Tatenami is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Takahiro Ichimaru and Tetsuya Tatenami.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Takahiro Ichimaru and Tetsuya Tatenami.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Takahiro Ichimaru and Tetsuya Tatenami's Architecture Design?
You will most likely enjoy other award winning architecture designs as well.
Click here to view more Award Winning Architecture Designs.


Did you like Nippo Junction Head Office? Help us create a global awareness for good architecture design worldwide. Show your support for Takahiro Ichimaru and Tetsuya Tatenami, the creator of great architecture design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great architecture designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |