Courtyard NO.1 Sales Office by Qun Wen

Home > Winners > #87177


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Courtyard NO.1

PRIMARY FUNCTION:
Sales Office

INSPIRATION:
In the digital age, many actions are performed in the virtual world nowadays. Therefore, the objects in the building are designed to float in an unstable state, welcoming the surrounding audiences with an open dynamic posture.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
This project is situated at the intersection of Guangzhou Road and Minjiang Road in the Economic Development Zone of Heze City in Shandong. Due to its unique location, the project is expected to be a landmark building in the future development of this prefecture level city. The concept of humanity and sustainability is about to express the future of the city yearning for a better life, and to provide to local residents an impressive public space.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The designer adopted high criteria for every single detail. Try to collaborate the client and the management company, and to monitor the construction site frequently to make sure the project was on the right track. With respect to the choice of features and materials for the design and furnishings, the designer took into account of being sustainable and environmentally-friendly .

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in April 2016 in Heze City, Shandong,China and was completed in April 2019.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Stainless steel metal panels with different reflectivity are used in the space, giving different objects a variety of colour and forming a rich interaction between people and space, objects, light, images, colours and materials. Visitors will experience different changes of light and shadow at every moment. The building facade is made of ultra white glass which makes objects, spaces, material and colour from the interior visible to the outside space.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Each object echoes a corresponding function in a unique form, including the entrance representing horseshoe, model area representing big camera lens and so on. Objects floating in the air form a rich and hierarchical space, welcoming the surrounding audiences with an open dynamic posture. Some of the objects collide with the glass surface and leave traces to form a unique architectural image.

TAGS:
Innovative, New Experience, Futuristic, Community, Commercial, urbanization, dynamic, architecture, interior, interection

RESEARCH ABSTRACT:
As the development and urbanization of China continues, property developers have begun to expand into new markets such as third and fourth tier cities. Sales offices have become an important conduit for them to demonstrate their strength and design philosophy of the brand. These offices are not only community activity centers and lounge areas for client communication, but also a promotional window to attract more clients to buy properties. After most of the properties have been sold, however, the usefulness of these offices declines.

CHALLENGE:
The purpose of this project is to reconsider the special function of the sales office building, in hopes of making it more sustainable through design, by becoming a symbolic public building for the future community and city.

ADDED DATE:
2019-06-03 05:24:07

TEAM MEMBERS (1) :
Qun Wen, Mingwang Huo, Gen Li, Jing Du, Chen Liu, Kaiqi Yang, Xiaodan Chang, Zhuojun Niu

IMAGE CREDITS:
Image #1,2,3,4 Photographer Huang Ligang

Visit the following page to learn more: http://www.aoe-china.com/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
aoe

PROFILE:
aoe is an architecture and interior design studio based in Beijing, China. Its award-winning work spans residential, commercial, hospitality, educational, civic, corporate, mixed-use and urban planning markets. Underpinned by a creative intelligence-led philosophy, aoe intervenes in the social environment to create vibrant human-city spaces of the future. Responsive to modern facets of human life, aoe’s design solutions fuse science and technology with the arts and culture, resulting in an inspired and much-needed reinvention of urban living – all the while, respecting local cultures, nature, and different ways of life.

NOMINATION DETAILS

Courtyard No.1 Sales Office by Qun Wen is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Qun Wen when results are announced.
AWARD DETAILS

Courtyard No.1 Sales Office by Qun Wen is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Qun Wen.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Qun Wen.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Qun Wen's Architecture Design?
You will most likely enjoy other award winning architecture designs as well.
Click here to view more Award Winning Architecture Designs.


Did you like Courtyard No.1 Sales Office? Help us create a global awareness for good architecture design worldwide. Show your support for Qun Wen, the creator of great architecture design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great architecture designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |