Wil 11 Residence Semi Detached Residence by Ken Thong and Emma Yap

Home > Winners > #81671


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Wil 11 Residence

PRIMARY FUNCTION:
Semi Detached Residence

INSPIRATION:
Mesmerized by its lush verdant surrounding, we have decided to model the design of this residence after a nature-inspired lifestyle that is both rustic and comfortable. Contemporary design features were applied to lighten up its overall appearance while highlighting the openness of its interior architecture. Together, these elements provide the perfect setting for a cozy home in a tropical climate and an urban setting.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
As this home is surrounded by natural greenery, we devised a nature-inspired design that features comfortable neutral hues and warm wood textures to capture the rejuvenating vibe of its surroundings. The majestic wooden wall at the living room is matched with sheer curtains that accentuates the grand double-volume ceiling, highlighting the prominence of its architecture. Capitalizing on its abundant natural light as well as wide and open interior, we took a minimalistic approach with the furnishing, so its inhabitants can enjoy the alluring tropical climate in style and comfort.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The wall that separates the dry kitchen was torn down to make way for a large island counter and dining table, providing a greater flow while maintaining visual connectivity between spaces. Additionally, the absence of clutters further ensured that the interior is beautifully illuminated by natural lighting to enhance the spaciousness of its open space layout. More importantly, the grand wooden wall feature at living room can be seen from every corner of the common area, as the designer intended.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in July 2016 in the quaint district of Shah Alam in Selangor, Malaysia and completed in September 2016.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Generally, we have chosen a plethora of natural building materials corresponding to our nature-inspired concept that calms the human senses. At the living area, the main feature wall is decked out in slim and simple natural timber planks to highlight its extraordinary height. The giant glass windows are equipped with roller blinds for enhanced functionality, and further softened with sheer white curtains to create a graceful and elegant look. We personalized the design with authentic wooden finishes and cement-like elements, which contrast the neutral color scheme beautifully.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
3,500 square feet semi-detached house with 5 bedrooms and 6 bathrooms.

TAGS:
modern, contemporary, urban, residential design, open-layout plan, nature-inspired, wood feature, Malaysia

RESEARCH ABSTRACT:
We personally think that the application of modern furnishings into a contemporary layout is the winning combination in bringing out a comfortable living environment that is ideal for relaxing with the family or entertaining guests as the soft and natural design blurred the lines between interior and exterior. Furthermore, this design represents a contemporary interpretation of a family-centered home that appeals to the majority of young, urban Malaysians.

CHALLENGE:
The balance between practicality and aesthetics was always a major focus in our design process especially when it comes to interior spaces with an open-layout concept. We need to ensure that each space is illuminated with a healthy amount of natural light to reduce energy consumption. At the same time, durable materials that are easily maintained such as timber wood, exposed concrete, quartz stone were incorporated into the design to provide a hassle-free option for the inhabitants.

ADDED DATE:
2019-02-28 17:16:55

TEAM MEMBERS (2) :
Ken Thong and Emma Yap

IMAGE CREDITS:
Gavin Yam

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to The Roof Studio, 2016.

Visit the following page to learn more: http://www.theroof.my
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
The Roof Studio

PROFILE:
Founded in 2011, The Roof Studio specialize in modern living styles design for both residential and commercial project. The company's consistent use of wood, warm colour, natural materials, and soft lighting effect in its overall design has successfully created an extraordinary and impressive atmosphere, which won numerous awards both locally and internationally.

NOMINATION DETAILS

Wil 11 Residence Semi Detached Residence by Ken Thong and Emma Yap is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Ken Thong and Emma Yap when results are announced.
AWARD DETAILS

Wil 11 Residence Semi Detached Residence by Ken Thong and Emma Yap is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Ken Thong and Emma Yap.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Ken Thong and Emma Yap.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Ken Thong and Emma Yap's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Wil 11 Residence Semi Detached Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Ken Thong and Emma Yap, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |