Narrative of Stacking Residence by MUHO Design Studio

Home > Winners > #77228


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Narrative of Stacking

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
As the client has lived in this house for more than 15 years, he expected the renovation could bring about visual and living experiences that were ever seen before. Due to a large number of contemporary art paintings collected by the client, how to create a proper storage space and display area for these art paintings became one of the major design courses for this project. Moreover, given the site surrounded by the natural wonder with spectacular lake views, the overall interior texture is presented in low-color-tone and original materials, responding to the pure and tranquil nature of the residential space.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The unique feature of this project is the exhibition wall that features 12 sliding panels divided into six layers from front to back. These panels are hung with the precious collection of art paintings by the client, which allows the previously disorganized art paintings to be displayed in a specific and organized order. Complemented by concrete-finished panels and timber screen, these sliding panels give a more flexible and diverse representation of the art paintings display, and naturally, more sense of fun in everyday living for the client.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Having re-configure the layout so that the living room is orientated towards the outdoor lake view, while the previously obstructed view and room were then liberated to an open, spacious and much better illuminated public area; at the same time, it expanded the space of the three bedrooms that allows the previous storage room from one of the bedrooms to become an independent storage space, as well as making the overall living and circulation more flowing.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in September, 2018 in New Taipei City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Considering the enriched color and the strokes of the paintings, the main materials applied for the interior space are focused on purity and simple materiality, including natural masonry materials, genuine timber veneer, iron work, concrete-finished paint and timber floor.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The entire area of this project is 165 square meters. The issues caused by the antiquated state of the residence were also part of the design missions so that ineffective pipe lines were totally replaced, as the issue of main beam lowering ceiling was solved by partial coverage of iron work materials.

TAGS:
Minimalism, Stacking, Painting on Exhibit, Residence, Interior Design, Renovation

RESEARCH ABSTRACT:
Through the re-layout of the interior, the more open and flowing circulation filled with ample natural light was created, while opening up a gallery-like space. The overall color-scheme was of neutral black, white, grey and earth colors, complemented with original materials in sculpting a simple, low-profile and warm scenery with natural ambiance, and at the same time, highlighting the richness of the collected art paintings.

CHALLENGE:
The client is almost 70 years of age with his fixed living routine, however, he expected for a brand new look for this housing renovation. The design team has also observed that interior space needs to be improved in different aspects such as natural lighting, vista, storage, and circulation. How to reconcile design concept, practicality and the long-term habits of the client had become a major challenge for this project.

ADDED DATE:
2019-02-18 08:07:10

TEAM MEMBERS (1) :
Design Director : Yu-Fong Chang

IMAGE CREDITS:
Hey Cheese

Visit the following page to learn more: https://www.facebook.com/muhodesignstudio/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
MUHO Design Studio

PROFILE:
MUHO Design Studio explores and practices each projects on the basis of users' programs and the essence of space. With the design method of interior architecture, the studio concentrates on analyzing the void and solid, line and proportion, color and texture along with the light and shadow. Aesthetics, innovations and minimalism are the qualities that the studio fills each space with for creating its unique spatial experience. The studio dedicates each project with thoughtful design thinking and rigorous construction process which leads to the sophisticated design detail and impressed resolution for the clients.

NOMINATION DETAILS

Narrative of Stacking Residence by Muho Design Studio is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by MUHO Design Studio when results are announced.
AWARD DETAILS

Narrative of Stacking Residence by Muho Design Studio is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with MUHO Design Studio.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by MUHO Design Studio.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Muho Design Studio's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Narrative of Stacking Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Muho Design Studio, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |