Behesht Official commercial complex by Mohammad Aliabadi

Home > Winners > #65979


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Behesht

PRIMARY FUNCTION:
Official commercial complex

INSPIRATION:
environmentally responsibility and sustainable architectural approaches led this project to some strategies that formed the main idea of the building. in order to utilize the natural energies appropriately, sustainable materials in facet and large windows were the best solutions. This project aims to improve sociability of urban spaces and advance the street life in an appropriate way.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
A sustainable building which has been designed with attention to urban context of project with awareness of project issues like design as an urban catalyst and development stimulus of city's area. This project considers the main concepts of urban design such as unique life style of citizens, regional materials, preserving and providing valuable views, Transfer Oriented Development and accessibility for all groups specially people with disabilities.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
It is a six-store building which has 3 underground stories for parking and trading centers. Offices and other trade centers are located in ground floor and the other 2 stories above it. The pedestrian ways and the front space were designed perfectly with respect to urban context of Shiraz city that provide an efficient place for communication and social activities. The building itself assumed as a landmark and can have a positive influence on development of its neighborhood.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The design process started in 2015. Construction started in 2016 and was completed in January 2017. The building is located in Shiraz, Iran

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Post tension Concrete Structure, The materials used are :Tent sunshade, insulating bricks, larch wood, reinforced concrete and stone. Large windows flank two sides of the building.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Site area: 989 sq. m. ,Built area:4991 sq. m. First Basement floor area:850 sq. m, Second Basement floor area:820 sq. m,Third Basement floor area:area:820 sq. m ,Ground floor area:705 sq. m, First floor area:447 sq. m, Second floor area:723 sq. m, Third floor area:626 sq. m, Public urban space area:139 sq. m

TAGS:
Commercial, Official,Sustainable, Complex, Green building,Social sustainability

RESEARCH ABSTRACT:
This project required a precise survey about the context of the designation and a comprehensive study on the ways of participating in major urban projects. Therefore various methods and techniques have been used to identify the real needs and true desires of citizens, such as questionnaire, interview, photography, etc. so this approaches were the great help in order to design a responsible building that can provide necessities of a good public place.

CHALLENGE:
Finding the suitable way and structure of participating in an urban development project, in which people considers as the investors and their interact with relevant governmental associations was a huge step in this project. On the other hand, a real green building with a reasonable functional issues was a really challenging matter that designers tried to overcome it.

ADDED DATE:
2018-02-27 14:19:54

TEAM MEMBERS (5) :
Designer and Studies : Dr Mohamad Aliabadi , Assistant designer: Mohadese kh Ghadirinia, Drawers: Shiva Sheikhi and Shiva Hatamikia and Mahshid Rahimi, , Photographers: Mohammad Taha Aliabadi - Amin Abedini and

IMAGE CREDITS:
Image #1: photographer Mohammad Taha Aliabadi - Amin Abedini , Main view, 2017.
Image #2: photographer Mohammad Taha Aliabadi - Amin Abedini , Main view, 2017.
Image #3: photographer Mohammad Taha Aliabadi - Amin Abedini , Main lobby, 2017.
Image #4: photographer Mohammad Taha Aliabadi - Amin Abedini, Tent sunshade, 2017.
Image #5: photographer Mohammad Taha Aliabadi - Amin Abedini, Public urban space, 2017.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Mosanik

PROFILE:
One of the most powerful and famous investors in Shiraz city, with an acceptable number of large construction experiments. This firm was funded in 2001 and over these 17 years has gained a lot of valuable skills in constructing. There are 60 employees work at different departments of this firm. Every employee has adequate qualifications in order to perform modern process of creating constructions and buildings with various functions.

NOMINATION DETAILS

Behesht Official Commercial Complex by Mohammad Aliabadi is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Mohammad Aliabadi when results are announced.
AWARD DETAILS

Behesht Official Commercial Complex by Mohammad Aliabadi is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Mohammad Aliabadi.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Mohammad Aliabadi.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Mohammad Aliabadi's Architecture Design?
You will most likely enjoy other award winning architecture designs as well.
Click here to view more Award Winning Architecture Designs.


Did you like Behesht Official Commercial Complex? Help us create a global awareness for good architecture design worldwide. Show your support for Mohammad Aliabadi, the creator of great architecture design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great architecture designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |