Taki Residence by Hikohito Konishi

Home > Winners > #64186


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Taki

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
This building was named Taki (waterfall) inspired from the landscape design where water drawn from the nearby creek flows into the entrance approach.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The clients requested us to design a building that blends into nature. Living space is located 7 meters above the garage level, accessible from the entrance through the underground stairs. The building is composed of a concrete wall structure primarily in consideration for the expected heavy snow load, but the structure also perfectly serves as large frames through which magnificent natural views are seen like works of art.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The clients live in a big city in the subtropics. Sometimes they get away from the hustle and bustle of the city and spend time at this holiday villa in Niseko Town in Hokkaido. They love abundant nature and the four distinct seasons in Niseko dearly, and stay here to enjoy winter sports in winter and relax in the cool, crisp air in summer. This villa is designed as a vessel to immerse oneself in such blessings of nature and enjoy life surrounded with a 360-degree panorama of nature and landscape.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in spring 2015 completed in winter 2017, located in in Niseko, Hokkaido Japan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Reinforced Concrete

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Lot area 1244m2 Floor space 233m2

TAGS:
Residence, Architecture, Architect, Hokkaido, Niseko, Japan, Taki

RESEARCH ABSTRACT:
In this natural environment, the temperature rises to 30 degrees in summer and drops to -20 degrees in winter, marking the annual temperature difference of 50 degrees. In addition, the maximum snow fall exceeds 250 cm in winter. Our design aims to withstand the severe environment and achieve maximum comfort. The structure is constructed of exposed concrete both inside and outside and designed to bear the maximum snow load. 100mm-thick EPS insulation board is embedded along the center of the concrete structure, sandwiched between inner and outer concrete walls and slabs, to insulate the living spaces against the cold outside air as low as -20 degrees. In the interior, heat from heaters is stored in the concrete walls, floors and ceilings, and the heat transfers up to the thermal insulation surfaces. Large windows are glazed with Low-E paired glass with argon gas injected in between to prevent heat transfer. By taking these measures, we successfully realized a stable interior environment with minimum impact of outside air. This house effectively serves as a shelter against any severe winter conditions.

CHALLENGE:
In terms of thermal environment planning, the large windows, although they are specified as high-performance, are less effective than the thermal performance of the walls. The important thing is to achieve thermal balance in the living environment, and we successfully counterbalanced the thermal loss with the heat stored in the concrete structure to stabilize the interior environment. Considering the location of the house on the steep slope, the entrance and garage were located on the ground level (basement first floor). Because this part was inserted into the ground, it was necessary to evaluate earth pressure of the mountain behind the house and also a load of the earth above it and made a structural plan on a civil engineering level. Because the above-ground level (first floor) is in contact with the steep slope, we also planned measures against snow avalanches. Considering all impacts of these environmental factors on the inside and outside of the building, we determined that concrete is the most appropriate material in this case.

ADDED DATE:
2018-02-16 07:26:24

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
Hiroyuki Sudo

Visit the following page to learn more: http://bit.ly/2CnthAi
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
HIKOKONISHI ARCHITECTURE INC.

PROFILE:
We were founded in 1996 in Sapporo, Hokkaido, Japan, by architect Hikohito Konishi. We are engaged in designing a wide spectrum of architectures including family residences, medical facilities, commercial facilities, educational facilities, accommodations, offices, and various types of interior designs. We have won a host of awards, domestically and internationally, receiving high accolades for our design feature and quality.

NOMINATION DETAILS

Taki Residence by Hikohito Konishi is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Hikohito Konishi when results are announced.
AWARD DETAILS

Taki Residence by Hikohito Konishi is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Hikohito Konishi.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Hikohito Konishi.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Hikohito Konishi's Architecture Design?
You will most likely enjoy other award winning architecture designs as well.
Click here to view more Award Winning Architecture Designs.


Did you like Taki Residence? Help us create a global awareness for good architecture design worldwide. Show your support for Hikohito Konishi, the creator of great architecture design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great architecture designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |