Gasea-The Cliff House Cliff House by Keng-Fu Lo

Home > Winners > #58342


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Gasea-The Cliff House

PRIMARY FUNCTION:
Cliff House

INSPIRATION:
The idea of the architecture, from the place of the west side of the coast of the ridge line, the layers of the ridge line into a plane, and then re-developing it, and finally creating the organic architectural. The original soil retaining wall divides the boundary. Based on the principal of eco-protection, the design focuses on the arrangement of space, and the organic curve, which is close to nature, is chosen as the prototype for the development of the architecture.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The east of the architecture faces Pacific cliff, so there is an excellent view of sea, and the west side of the coastal mountains, the sunshine will become weak after 3 pm, so the facades of the building use different types of glass, and there is a lot of trees in the building-related position in consideration of the sunshine, and trees are planted in the interior of the building, expecting the greatest light source and making the visual penetration with the natural.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The gallery is linked with the route between guest room, pool and hall. After the events are finished, every space can obtain its own privacy. The landscape of the base is presented with height difference natural landscape style, and there is a lot of planting trees in the building-related position in consideration of the amount of sunshine, and trees are planted in the interior of the building, and a lot of glass of building make the interior feel the natural environment as well as indoor and outdoor fusion of life patterns.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project designed in April 2017 and will finish in 2018 in Taitung city, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The architecture is located at the east coast of Taiwan. The north side is the short side of the architecture and plants extended to the roof by following the slope. Therefore, it can block the cold wind. A lot of trees are planted in the interior of the building in consideration of the amount of sunshine. The second floor is designed by the idea of overlooking, which is expresses geometric shape. Two floors are connected by large atrium space indoor to challenge the regular outlook and closed floors of modern architecture.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The space is 1230 sq. m.

TAGS:
Taiwan, Taitung city, Cliff House, Residential, Architecture

RESEARCH ABSTRACT:
The main body of the building is built by RC concrete structure and steel structure; the metal materials are mainly Aluminum. The iron materials are used inside to enhance the strength of the structure, corresponding to the typhoon and the northeast monsoon, and the powder coating is used outside to resist the corrosion from sea breeze.

CHALLENGE:
Through the U-shaped glass can achieve light transmission and privacy, and fixed glass is to increase the connection and visibility between indoor and outdoor; the opening window provide ventilation, so that residents can feel the lighting changes. The roof use sto waterproof insulation system, by 10 cm insulation layer, the average roof heat transfer rate can be reduced, and with zinco roof green waterproofing system to increase the green area and use plants to regulate the climate.

ADDED DATE:
2017-06-16 09:39:24

TEAM MEMBERS (1) :
Chief Designer: KENG-FU LO

IMAGE CREDITS:
Keng-Fu Lo, 2017.

Visit the following page to learn more: https://www.chain10.com/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Chain10 Architecture & Interior Design Institute

PROFILE:
It is important to build connections between people and the environment, and strives for consistency in its designs, from architecture to interior design, and wishes the result is a harmonious environment where human life maintains contact with nature. Architecture can have a lot of sensibility and imagination, standardized regional cutting is no longer the only option, the fuzzy boundary makes the use of space as a whole more spacious and smooth, not only reduce the alienation of people, but also inclusive of the meaning of innovation without boundaries; expectations in the environment, architecture, space and people to create a close relationship.

NOMINATION DETAILS

Gasea-The Cliff House Cliff House by Keng-Fu Lo is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Keng-Fu Lo when results are announced.
AWARD DETAILS

Gasea-The Cliff House Cliff House by Keng-Fu Lo is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Keng-Fu Lo.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Keng-Fu Lo.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Keng-Fu Lo's Architecture Design?
You will most likely enjoy other award winning architecture designs as well.
Click here to view more Award Winning Architecture Designs.


Did you like Gasea-The Cliff House Cliff House? Help us create a global awareness for good architecture design worldwide. Show your support for Keng-Fu Lo, the creator of great architecture design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great architecture designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |