Living in a green forest House by G. A. O. /Archie Wu

Home > Winners > #50735


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Living in a green forest

PRIMARY FUNCTION:
House

INSPIRATION:
It is rarely seen an innovative design of a traditional street house in Taiwan. We notice that it seems that some people who choose to live in a street house are expecting something different because their needs of living space are gradually changed. Hence, on this project, we don’t just provide a traditional way to design a street house, but start to assess our clients’ needs of living space and to design a new model based on the traditional street house. In the result, according to modern ideas, it is created a new model of street house.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Here is how we designed a new model of street house. As the house owner is very hospitable and often invites guests to taste their hand-made juice, we placed the location of kitchen and dining room on the ground floor. Against the traditional layout of kitchen, we configured it beside the front door rather than the back of the house. Further, we placed the living room to the first floor and open cut to the second floor. All the doors of the rooms were faced to the open cut which makes families meet and talk to each other. By the way of new space design, the family would get together all the time. The gym is at top floor which makes it become a daily workout when they go to the gym. According to the sustainable design, the passive design was used when placing lavatory and staircase. They are placed at the east and west side of the building to make lavatory keep dry and cool. This would result in less air conditioning. Besides, all the windows of the rooms facing to the outside park while the doors of the rooms were faced to the open cut would connect the park and open cut of the living and let the fresh air come inside the house. It forms a non-toxic and non-pressure living space with the new design.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
As the house owner is very hospitable and often invites guests to taste their hand-made juice, we placed the location of kitchen and dining room on the ground floor. Against the traditional layout of kitchen, we configured it beside the front door rather than the back of the house. Further, we placed the living room to the first floor and open cut to the second floor. All the doors of the rooms were faced to the open cut which makes families meet and talk to each other. By the way of new space design, the family would get together all the time.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
This building designed to be completed in 2014 and constructed to be completed in 2016.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
According to the sustainable design, the passive design was used when placing lavatory and staircase. They are placed at the east and west side of the building to make lavatory keep dry and cool. This would result in less air conditioning. Besides, all the windows of the rooms facing to the outside park while the doors of the rooms were faced to the open cut would connect the park and open cut of the living and let the fresh air come inside the house. It forms a non-toxic and non-pressure living space with the new design.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Four floors about 260 m² , the first floor can be used for office in the future, in addition to the master bedroom, but also have three children's suites, fitness and auditorium, and reserved additional elevators space for the future .

TAGS:
housing, green building, sustainable, environmental, passive design

RESEARCH ABSTRACT:
It is rarely seen an innovative design of a traditional street house in Taiwan. We notice that it seems that some people who choose to live in a street house are expecting something different because their needs of living space are gradually changed. Hence, on this project, we don’t just provide a traditional way to design a street house, but start to assess our clients’ needs of living space and to design a new model based on the traditional street house. In the result, according to modern ideas, it is created a new model of street house.

CHALLENGE:
The south of base facing the Park, it could adjust the indoor air, and it have big view. The width of base is not enough, it is close to the boundary line, and it will facing the temporary room in the future, it has big challenges in lighting and ventilation. The north of base beside the plan road, according to the low of local city, the building must plan to retreat from the boundary line.

ADDED DATE:
2016-09-27 08:24:24

TEAM MEMBERS (1) :
G. A. O.(Glocal Architecture Office)/Archie Wu

IMAGE CREDITS:
G. A. O. /Archie Wu, 2016.

Visit the following page to learn more: http://www.gaoffice-design.com/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
G. A. O.(Glocal Architecture Office)

PROFILE:
My company named G. A. O.(Glocal Architecture Office). The word “Glocal” was combination by the two words “Global“ and “Local”. “Glocal” is our conception, vision and team members.

NOMINATION DETAILS

Living in a Green Forest House by G. a. O./Archie Wu is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by G. A. O. /Archie Wu when results are announced.
AWARD DETAILS

Living in a Green Forest House by G. a. O./Archie Wu is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with G. A. O. /Archie Wu.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by G. A. O. /Archie Wu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |