White Z veranda Veranda by Designer - Ning Zhang

Home > Winners > #50095


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
White Z veranda

PRIMARY FUNCTION:
Veranda

INSPIRATION:
The concept reconnected the images of a farmland and a contemporized area. Highly identifiable design, fine spaces and consequent public attentions are pillars of the strategy. The folded planar structure provides sufficient space for plaza and courtyard within a narrow site. Grasses on the south side block the bustling from the freeway and formed beautiful streetscape of high identity with verandas. The inviting openings on the structure create changing views for the visitors while they are walking by.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The Z structures provides a public area for the modern Agricultural Park in Jinshan, south-west of Shanghai. The structure links multiple agricultural projects and provides different activities for visitors. The veranda, an essential element in traditional Chinese gardening, has been selected as the theme of the design. Instead of the complex wooden structure of a traditional veranda, a simple concrete structure will not only harmonize the agricultural environment and the surrounding modern facilities, but also effectively guarantee that the project costs less than EUR80 per square meter.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
As a navigating project in the park, Z concerns the development strategy of the park, positioning, spaces, functions, among many others. The designer established occasional discussions with the users, including the management department, owners of surrounding agricultural projects and residents. After more than one year of design, the project has now fully come into use and successfully met the anticipations of different parties.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in December 2013 and finished in May 2015 in Shanghai.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The Z Structure is 200millimeter thick and reaches out for maximum 7meter with the longest span of more than 10meter, including many single cantilever structures. Meanwhile, the weight of landscape earth and limited time may cause uneven sedimentation. Below are measures we adopted to solve those problems, Improving the formula of concrete to enhance its strength, Integral casting of walls and ceilings, Light material wrapped in cantilever concrete to reduce the load, Applying cement base to guarantee even sedimentation of the large volume of earth, Applying three-dimensional grid and internal beams to guarantee the integrity of earth.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Site Area, 11536 square meter Building Area, 397 square meter Gross Floor Area, 397 square meter Bldg. Coverage Ratio, 3.4 percent Gross Floor Ratio, 3.4 percent Max. Height, 2.7 meter Landscape Area, 11139 square meter

TAGS:
Structure, Veranda, pavilion, concrete, Shanghai, Countryside, Agricultural Park, mound, courtyard

RESEARCH ABSTRACT:
The designer believes that the vitality of a space depends on how it is involved with the users’ behaviors, thus the scene, as a combination of space and behaviors, became the core focus of our design research. Workshops that participated by different parties, interviews with the users, simulations on the using of spaces and vitality analysis based on phenomenology were taken as important approaches in our research. The effectiveness of our design is further proved by the energetic interaction between the project and the users after it was completed.

CHALLENGE:
The challenge on the balance between quality and budget, We used simple forms and structures, introduced low cost materials, including concrete, natural soils and white cobblestones and installed lightings and seating that were made of concrete for landscapes. The result is a unique style with unit cost lower than EUR80. The challenge on the combination of tradition and modernity like verandas, terraces, courtyards and many elements in traditional Chinese spaces became the key in our design accordingly to the users’ customs.

ADDED DATE:
2016-09-02 10:10:32

TEAM MEMBERS (8) :
Project Architect Ning Zhang, Team Zhenguo Li , Jue Yuan, Jinpeng Liu , Yi Li, Dan Wu, Hong Wang and Xiaohui Dong

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer SHEN, White Z structure, 2015
Image #2: Photographer SHEN, White Z structure, 2015
Image #3: Photographer SHEN, White Z structure, 2015
Image #4: Photographer SHEN, White Z structure, 2015
Image #5: Photographer SHEN, White Z structure, 2015

Visit the following page to learn more: http://www.dezeen.com/2016/08/26/zigzagging-c oncrete-veranda
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Shanghai Langxia Government

PROFILE:
Langxia, Jinshan modern agriculture park is located on southwest of Jinshan district, Shanghai. This 153-square-kilometre park, created a decade ago, functions as a demonstration area for both traditional and innovative farming methods. This includes fruit and vegetable cultivation, dairy and fish farming, and livestock breeding. In recent years, nearly one third of the land is planned to transfer the existing function to country parks, and opened to the public as a recreation space. It’s developer recently revealed the plan of the park, the first of six country parks in Shanghai. Compared with other country parks, the one in Langxia will focus on ecological restoration and sustainable development. The park will have the city's first suburban marathon route and will invite 20 agricultural enterprises to develop agro-tourism such as fruit-picking tours and farming workshops. Z structure as a pilot program, injected new vitality into the country park.

NOMINATION DETAILS

White Z Veranda Veranda by Designer-Ning Zhang is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Designer - Ning Zhang is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

White Z Veranda Veranda by Designer-Ning Zhang is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Designer - Ning Zhang.

· Click here to view the profile and other works by Designer - Ning Zhang.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |