I3-house [ Modeling on the hill ] Residential House by Masahiko Sato

Home > Winners > #44042


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
I3-house [ Modeling on the hill ]

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
I3 House was planned in the residential area at the top of the hill of Miyazaki City Japan. Typoons are often occurred in Miyazaki, also annual rainfall here is recorded to be relatively high . The keyword for I3 House design was the natural features of the site , they are "wind" and "cliff"

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
To obey the design legal restrictions, terrace balcony on the southeast side was designed to floated from the ground surface in a cantilever manner, this way one can enjoys spectacular views of the city and Hyuga sea. The roof shape was designed in order to minimize the wind pressure loads and in case of typhoon, it was also decided to design the roof without the eaves considering the effect will caused by the windblow.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The room arrangement was designed to let morning sun enter the room, while prevent strong western sunlight penetrate the interior of the house, sky light was provided on the living room to give a sense of openness to the space. Some openings are also provided on stairs. Provided with no partitions, multi-purpose hall on the second floor become very open, main bedroom and nursery are very effective for natural ventilation and lighting since it is provided with balcony.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Miyazaki City Miyazaki Prefacture Japan Completion Date October 2015

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The overall building shape is in result of parking and housing configuration, exterior and roof were highlighted with white color, with gray as accents, and completed with a tree on the outer side of the wall facing the road.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Conventional wooden post and beam structure Site Area 429.34sqm Bldg Area 164.19sqm Gross Floor Area 182.78sqm Bldg.Coverage Ratio 34.44 percent Gross Floor Ratio 38.25 percent Max.Height 8.55 m Parking Lot Two car Exterior Finish Siding Architect Masahiko Sato

TAGS:
Houses , architecture. residential, wood, cliff, wind

RESEARCH ABSTRACT:
In daily life, people put themselves in a space somewhere. Home, school, work, public institution, commercial facility... In every space, what do people see, experience and feel? We base on people, harmonize every element, like function, things, environment to create a space and the style, and that is our job. We'd love to keep creating the space that makes your life joyful and pleasant, the space becomes more attractive and valuable by people who are enjoying it.

CHALLENGE:
As we proceed with the design, it was necessary to consider legal restrictions and regulation regarding the cliff on southeast part, and also to take account for wind loads from sea direction.

ADDED DATE:
2015-12-14 03:01:19

TEAM MEMBERS (2) :
Masahiko Sato and Yukihiro Nishiyama

IMAGE CREDITS:
Ikuma Satoshi

Visit the following page to learn more: http://bit.ly/1Plt5z0
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Architect Show Co.,Ltd

PROFILE:
In daily life, people put themselves in a space somewhere. Home, school, work, public institution, commercial facility... In every space, what do people see, experience and feel? We base on people, harmonize every element, like function, things, environment to create a space and the style, and that is our job. We'd love to keep creating the space that makes your life joyful and pleasant, the space becomes more attractive and valuable by people who are enjoying it.

NOMINATION DETAILS

I3-House [ Modeling On The Hill ] Residential House by Masahiko Sato is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Masahiko Sato when results are announced.
AWARD DETAILS

I3-House [ Modeling On The Hill ] Residential House by Masahiko Sato is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2015 - 2016.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Masahiko Sato.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Masahiko Sato.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |