The Rhythm of Light Public service center by Chin-Feng Wu & Chih-Sheng Fan

Home > Winners > #42987


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
The Rhythm of Light

PRIMARY FUNCTION:
Public service center

INSPIRATION:
The project aims to integrate nature elements into a workable composition. The fish-scale-like exterior design is composed of the repeating and overlapping blocks. The sunshine sifts through those gaps among "the scales." Together, the sunlight and shade create various expressions in a day. Tree, is another nature subject in interior. The linear wooden patterns and the tree stem/section textures are applied as their unique color schemes and textures are aesthetically appealing.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
For the exterior, multiple perspectives and incisions have been strewn across the facade. The sides have been fashioned into a series of continuous and three-dimensional edges to create an engaging effect of overlapping blocks. Upon entry, one is greeted by an assemblage of cut sheets of wooden elements stretching across the ceilings and flowing down the sides with the illumination fixtures, creating a flowing aesthetic language of lines weaving a dynamically visual sensation.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The project servers a place in which visitors can understand more in the new housing development. With the visually three-dimensional space design, people would yearn for a better style of living with aesthetics and functionality.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in May 2014 in New Taipei City, Taiwan, and completed in September 2014.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Natural marble-Italian grey, natural teakwood veneer with steel brushes, black dyed wood veneer, imported patterned leather, flame-resistant carpets, customized illumination, stone paint

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Project area : 588 meter squares

TAGS:
Public space, interior, sales center, lighting fixture, rhythm

RESEARCH ABSTRACT:
In order to soften the stiffness of architecture outer transportation, the fa├žade resembles a weaving consisting of fabric or rattan patterns which were transformed into isometric porous structures. Meanwhile, it allows skylight to seep through the porous wall and creates a dramatic rhythm of light and shadow.

CHALLENGE:
The architecture must be friendly to the community and blend into the environment, and to avoid disrupting the carwash business downstairs. Therefore, the site was raised. The structure was inspired by nature (Biomimics), and so bold presentations simulating nature are ubiquitous. Its outside resembles a weaving consisting of fabric or rattan transforming into isometric protective structures to soften the stiffness of architecture and create skylights.

ADDED DATE:
2015-09-28 05:49:59

TEAM MEMBERS (3) :
Chin-Feng Wu , Chih-Sheng Fan and Chun-Chih Chen

IMAGE CREDITS:
Image #1, 2, 3, 4, 5:Photographer Kyle Yu, 2014

Visit the following page to learn more: http://www.ciid-design.com
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Cai-In Interior Design Co., Ltd.

PROFILE:
Cai-In Interior Design, or CIID, was founded in 1996 by Jean Wu, the design director. CIID believes that the concept of beautiful space varies according to local conditions. How to extract the optimal design and how to cohere the greatest beauty are the missions of designers. To implement this philosophy, the design team, led by Jean Wu, constantly invents new ideas, enhances a conscientious service attitude, and pursues the integration of aesthetics and functionality. With the accumulating vision and experience, CIID successfully transforms various spaces into various stories that full of energy and enthusiasm.

NOMINATION DETAILS

The Rhythm of Light Public Service Center by Chin-Feng Wu & Chih-Sheng Fan is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Chin-Feng Wu & Chih-Sheng Fan when results are announced.
AWARD DETAILS

The Rhythm of Light Public Service Center by Chin-Feng Wu & Chih-Sheng Fan is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2015 - 2016.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Chin-Feng Wu & Chih-Sheng Fan.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Chin-Feng Wu & Chih-Sheng Fan.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |