The House for Contemporary Art Residence by Ryumei Fujiki + Yukiko Sato / F.A.D.S

Home > Winners > #42791


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
The House for Contemporary Art

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
We designed this home for an art appreciator and amateur artist who wanted a house like an art museum. Planned with careful consideration for air circulation as well as for the harsh, snowy climate of the Japan Sea coast, the structure is composed of white boxes of varying scale that frame spaces like pictures.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
SEAMLESS SPATIAL COMPOSITION You can circulate through the spaces in this home looking at the owner’s collection of artwork just as if you were passing through galleries in a museum. RESPONSE TO THE ENVIRONMENT The first was dealing with the snow. In regions with heavy snow, the shape of the roof is very important. Many homes are built on the assumption that someone will shovel the snow off the roof, but that’s a lot of heavy work, and dangerous. We decided on a flat roof with no parapet that would stay relatively snow-free because of wind action. Our second thing was to create good airflow.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
You can circulate through the spaces in this home looking at the owner’s collection of artwork just as if you were passing through galleries in a museum.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Fukui Prefecture, JAPAN

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Reinforced Concrete 1 Story

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Site Area 246.48 sqm / Building Area 137.10 sqm / Total Floor Area 135.56 sqm

TAGS:
House like an Art Museum, Seamless Spatial Composition, Response to the Environment (Nature), Dealing with the Snow, Natural Ventilation

RESEARCH ABSTRACT:
It goes without saying that our top priority was fulfilling the client’s wishes. We began by measuring the many works of art that the client had created and collected over the years. Next, we held a number of planning meetings to discuss where to display each work of art, among other issues. For instance, we determined the height of the living room ceiling based on the wall size that could accommodate a painting measuring over 1.5 x 1 meter. In addition to the art collection, the client also has a large number of old records, mostly jazz. It was important for us to figure out a way to display them.

CHALLENGE:
To encourage natural ventilation, we created a temperature differential by designing two gardens, one on the south side that would warm up easily, and one on the north side that would remain cool. This is a traditional design method used in Kyoto townhouses.

ADDED DATE:
2015-09-24 06:14:22

TEAM MEMBERS (9) :
Ryumei Fujiki, Yukiko Sato, Yasutaka Konishi (Structural Engineer), Osamitsu Kagenaga (MEP/FP Engineer), Kazuo Shuto (Electrical Engineer), Matsuta Koumuten Co., Ltd. (Contractor), Kazunari Yamada (Constr. Manager), Eijiro Yamagata (Constr. Manager) and Hiroshi Ueda (Photographer)

IMAGE CREDITS:
Hiroshi Ueda, F.A.D.S

Visit the following page to learn more: http://www.fads-design.jp
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
F.A.D.S

PROFILE:
F.A.D.S has been founded in 1991 by Ryumei Fujiki as an architectural design office to design house, commercial building, shop interior, health facility, and cultural complex etc. Yukiko Sato joined F.A.D.S as a design partner since 2000. We have a great interest in nature especially the advanced system of nature. F.A.D.S has made numerous practical works in Japan.

NOMINATION DETAILS

The House For Contemporary Art Residence by Ryumei Fujiki + Yukiko Sato/F.a.d.s is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Ryumei Fujiki + Yukiko Sato / F.A.D.S when results are announced.
AWARD DETAILS

The House For Contemporary Art Residence by Ryumei Fujiki + Yukiko Sato/F.a.d.s is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2015 - 2016.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Ryumei Fujiki + Yukiko Sato / F.A.D.S.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Ryumei Fujiki + Yukiko Sato / F.A.D.S.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |