Sunshine White Cube Gallery by SEA Studio

Home > Winners > #40514


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Sunshine White Cube

PRIMARY FUNCTION:
Gallery

INSPIRATION:
This design is inspired by local history and future development plan in Laomatou, Shanghai. Laomatou is one of the famous historical places of Shanghai. Environment and end-users play important roles in our design.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The gallery mainly holds exhibition of modern art on a seasonal basis. The artistic works displayed here are designed by up-and-coming artists. Regarding the design, positive natural light will be adopted in the space where artistic works are displayed. Specifically, the great opening, shading and white unification wall are incorporated in order to enrich the simple space design. Moreover, a user-friendly image need to be created, so that a refreshing space that uses light as an axis is constructed.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The major function of this rental gallery is to display and sell artistic works made by up-and-coming artists. The display area of the gallery is flexible and adaptable for different occasions and purposes. The adaptability is made possible by flexible design that allows various ways of partitioning.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project was commenced in April 2014 and finished in November 2014. In total, it takes 4 months in design and 3 months in construction respectively. The project is located in Laomatou, a historical district in South Bound Shanghai, China. This area attracts many visitors/tourists everyday. This district used to be a place to anchor in the mid-19th century. It was rebuilt in 2008, but the bricks were kept. At present, this district has become a culturally diffused commercial center full of offices, ateliers and restaurants.


FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Regarding the architecture and interior design, we respect the historical cityscape of Laomatou (Old Harbor close to the Huangpu River) and cherish harmonious relationship with neighboring environment. For example, we used brick tile with dark reddish-brown sash to rebuild the external walls in order to represent the sense of aging without ruining the integrity of the neighborhood. We kept steel bar in the full height space of the entrance hall, which is associate the original architecture, to present the historical atmosphere.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Flexible spaces are designed for modern art displays. These spaces can be used to hold workshops, lectures, and other exhibitions (e.g. photos and sculptures). We established a moving display wall, which can be easily mobilized, thereby enhancing flexibly. We have also simulated different scenarios at the beginning of the design. For example, light and air condition can be used efficiency for integral space.

TAGS:
Renovation, Historical Design, White Cube, Laomatou, Art Media Center, Court Yard


RESEARCH ABSTRACT:
As shown in uploaded design documents, a park will be built in the future, just in front of the gallery. We understand the area plan and we wish to design a building that is related to the Laomatou area rather than creating an abrupt building.

CHALLENGE:
Interior design plays a key role in the whole project. Normally, a gallery hall is designed with less natural light in order to build up a quiet condition for most of the high-end art exhibitions in China. However, this place is asked to design for new artists so that young people, who love the sunshine, is more likely to attend this place. Another challenge remains in budget management as the project was demanded to finish at a low cost (Only 800,000 rmb budget set for this 1000 sqm renovation project).

ADDED DATE:
2015-03-04 09:05:05

TEAM MEMBERS (3) :
Creative Director: Leo Wang, Designer: Yuya Morishita and Designer: Kazumichi Umezawa

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer Jun Murata, Laomatou Courtyard Gallery, 2014.
Image #2: Photographer Jun Murata, Laomatou Courtyard Gallery, 2014.
Image #3: Photographer Jun Murata, Laomatou Courtyard Gallery, 2014.
Image #4: Photographer Jun Murata, Laomatou Courtyard Gallery, 2014.
Image #5: Photographer Jun Murata, Laomatou Courtyard Gallery, 2014.

Visit the following page to learn more: http://www.sea-d.com
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
SEA STUDIO

PROFILE:
SEA STUDIO engage in architecture and space design. SEA STUDIO make up by two offices located in Shanghai and Tokyo. SEA applies an interesting Chinese philosophy – subordinate to nature. We provide quality projects for our clients. We have been delivering successful projects for a wide variety of commercial, cultural, and private clients across China recently. Our focus on issues of sustainability and art-culture contribution in our work set us apart and is in line with China’s development ambitions. Especially, the Shanghai office successfully delivers great coordination with the best of our local expertise to ensure that our clients receive high-end quality design that is implementable within the Chinese context. The Shanghai office is a home base for operations in China and provides local resources for clients, designers, consultants and company representatives.

NOMINATION DETAILS

Sunshine White Cube Gallery by Sea Studio is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by SEA Studio when results are announced.
AWARD DETAILS

Sunshine White Cube Gallery by Sea Studio is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2014 - 2015.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with SEA Studio.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by SEA Studio.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |