Temporary Information Pavilion Temporary Information Center by Yu-Ngok Lo

Home > Winners > #24284


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Temporary Information Pavilion

PRIMARY FUNCTION:
Temporary Information Center

INSPIRATION:
Temporariness, Flexibilty and Randomness

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The project is designing a mix-use temporary (1 year) pavilion at Trafalgar, London for various functions and events. The adjective "temporary"; in this case is the driving force of the project. The pavilion shall showcase the notion of temporariness in terms of construction materials and the building's formal expression. Recycled shipping containers are proposed as the primary construction material for the building. They are cheap, salvageable and green construction material. Also, they can be assembled on site and arranged flexibly to achieve different spatial needs . Furthermore, the metallic nature of shipping containers suggests a contrasting relationship with the existing surrounding brick/stone buildings reinforcing the idea of "Temporariness". The form of the building is arranged in a "random" and "stacking" way. It is organized vertically to reduce to building footprint and increase visibility. It also minimize the obstruction of the existing pedestrian traffic on site. The most public areas, information center and the souvenir shop, are located on the ground floor for easy public access. The double sided brochure/flier shelves are accessible from both inside and outside for 24-7 access. Additional “information booths” are also provided at various locations throughout the square for after hour operations. The “semi-public” cafeteria is located on the second floor for privacy. However, the exterior patios are visually accessible from the ground and therefore it can be easily identified. Offices, the most “private” programmatic element in this case, are located on the third floor. It also serves as a monitoring station for the staffs. A locker room and an additional toilet room are also provided for the staffs for storage and easier access. South facing solar panels are proposed on the roof temporarily to offset some of the building’s energy consumption. Also, skylights and exterior windows are provided to maximize natural daylight.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
-

PROJECT DURATION AND LOCATION:
-

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The use of recycled shipping container as the primary building material signifiying the notion of "Temporariness"

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
-

TAGS:
-

RESEARCH ABSTRACT:
-

CHALLENGE:
-

ADDED DATE:
2011-11-11 10:07:58

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
Yu-Ngok Lo, 2011.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
YNL Design

PROFILE:
Yu-Ngok Lo, AIA, LEED Award Winning Architect licensed and a LEED Accredited Professional in California/USA in the Los Angeles Area. Spealized in single family home design, commerical interior design and architectural visualization (Modeling and Rendering). (contact: ynlarchitect@gmail.com)

NOMINATION DETAILS

Temporary Information Pavilion Temporary Information Center by Yu-Ngok Lo is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Yu-Ngok Lo when results are announced.
AWARD DETAILS

Temporary Information Pavilion Temporary Information Center by Yu-Ngok Lo is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2011 - 2012.

· Read the interview with designer Yu-Ngok Lo for design Temporary Information Pavilion here.

· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Yu-Ngok Lo.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Yu-Ngok Lo.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit | Translations
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |