Guangzhou Julong Bay Exhibition Center by Ann Yu

Home > Winners > #149034




DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Guangzhou Julong Bay

PRIMARY FUNCTION:
Exhibition Center

INSPIRATION:
The Chongkou warehouse is a group of old warehouses on the river bank, which retains its identity as an old building and avoids being classified as a historical and cultural preservation building and thus has a new fate. It is also possible to completely avoid the 'something if nothing, a reality if nothing, a great wisdom if foolishness'. This is indeed the luck of itsdestiny. And it is even more fortunate that we, as designers, have been given this honoredopportunity torenovatethis group of nearly century-old buildings and bestowthem a contemporary significance.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Located on the west bank of the Pearl River, the original site with four separated brick warehouses that built in the 1950s was a significant granary of Guangzhou. As the first stage of the city government’s renewal master plan in the area, the key objectives of the adaptive reuse project was to remain its industrial past as a reminder of the history, while build a city-planning exhibition hall and civic center that act as a beacon to investors, developers and citizens, to encourage a massive participation in the rebirth of the old district. The core design idea was to ensure its new functional usability, while presenting the old site in an attractive way to the young generation. The project has been rated a high score in the SITES Sustainable System, as the first to achieve that in China.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The old warehouses was built for plainly purpose with simple brick structure. The original structure and materials of the warehouses were reserved as far as possible, while customized imitated clay bricks are adopted in the new-built part. In order to create a connected inner space for a new massive building, a canopy of glass and steel structure was designed to build on the parallel barns, which enabled the interior to be rearranged to flexibly usage. Its triangle appearance inherit the inclined angle of the sloping ceilings of the old warehouses, and at the same time give a steady yet energetic characteristic. Modern steel structure and glass, together with traditional bricks, worked harmoniously. The steel structure of the canopy extended on both sides to the ground, which formed a corridor that brought in the riverside landscape, and a coexist with the original plants on the site. It also created an interact between the building and the natural environment, which helped to build a friendly and cozy ambience for the interior.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in February 2021 in Guangzhou China and finished in February 2022 ,and exhibited in Guangzhou China in May 2022.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
large-span steel frame and full-slope glass curtain wall system;handmade bricks

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Area:5000㎡

TAGS:
Revitalization of old buildings;RebornExhibition Center;Handmade Bricks

RESEARCH ABSTRACT:
The original site of this project are four separated brick granary that built in the 1950s. As the first stage of the renewal plan in the area, the key objectives of the adaptive reuse project was to remain its industrial past as a reminder of the history, while build a city-planning exhibition hall and civic center. To encourage a massive participation in the rebirth of the old district ,the original structure and materials of the warehouses were reserved as far as possible, while customized imitated clay bricks are adopted in the new-built part. The core design idea was to ensure its new functional usability, while presenting the old site in an attractive way to the young generation.

CHALLENGE:
For practicing designers, there is not much room for practice due to the overwhelming historical meaning of the architectural conservation field, which is too complicated to regulate. Instead, there is a lot of possibilities in the field of conservation revitalization of old buildings on how to renovate. The numerous protective revitalization approach is either an allusion to or an extension of the different repair theories in the right proportion. The Chongkouwarehouse is a group of old warehouses on the river bank, which retains its identity as an old building and avoids being classified as a historical and cultural preservation building and thus has a new fate. It is also possible to completely avoid the 'something if nothing, a reality if nothing, a great wisdom if foolishness'. This is indeed the luck of itsdestiny. And it is even more fortunate that we, as designers, have been given this honoredopportunity torenovatethis group of nearly century-old buildings and bestowthem a contemporary significance. Taketheexampleof ChongKouWarehouse. Transformed from a 19th century grain warehouse into a commercial urban exhibition center, the original building group has a very simple layout.Three groups of 13m x 45m square pods of uniform length and width in proportion to their structure are lined up along the short side at 10m intervals.The physical spaces of the building have a good and balanced ratio of area to the open void spaces.Thewarehouse, on the other hand, have an interior usable area of 1,755 square meters, which in fact cannot take on the full function of an urban exhibition center.Thereforeexpansion became necessary. On the basis of the structural characteristics of the original building, a vertical extension would be extremely costly and irreversibly damage the sloping roof of the original building.Thus flat expansion became first choice. The open void space of the original site is incorporated into the new space and organized into a non-thematic visiting/reception/resting space, which incorporated intothe main exhibition and meeting content that the original three-storey interior can take on, a good functional and logical organization of space can be achieved within the limited scope of the renovation.The four silos, which are placed horizontally and independently of the main building due to budget reasons. Because of its proximity to the original three warehouses, we have designeda connecting corridor into a reception space that is visually strongly connected to the main building but functionally independent.

ADDED DATE:
2023-02-23 08:01:55

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
Ann Yu, 2022.

Visit the following page to learn more: http://www.hkdomani.com/


CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Guangzhou Pearl River Enterprises Group

PROFILE:
Guangzhou Pearl River Enterprises Group is positioned as a platform for the integration and development of municipal state-owned enterprise land resources, a platform for integration and investment construction of state-owned enterprise industrial parks, and an industrial operation platform, and a comprehensive investment and development operator for the entire value chain of the city.



NOMINATION DETAILS

Guangzhou Julong Bay Exhibition Center by Ann Yu is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Ann Yu is also kept secret. This information will also be available later.


AWARD DETAILS

Guangzhou Julong Bay Exhibition Center by Ann Yu is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2022 - 2023.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Ann Yu.

· Click here to view the profile and other works by Ann Yu.


SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit



Did you like Ann Yu's Architecture Design?
You will most likely enjoy other award winning architecture designs as well.
Click here to view more Award Winning Architecture Designs.


Did you like Guangzhou Julong Bay Exhibition Center? Help us create a global awareness for good architecture design worldwide. Show your support for Ann Yu, the creator of great architecture design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great architecture designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS
IMPRESSUM IMPRINT

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Good design deserves great recognition.
A' Design Award & Competition.