Playful Child Care Clinic by Yoshiaki Tanaka

Home > Winners > #139906


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Playful Child Care

PRIMARY FUNCTION:
Clinic

INSPIRATION:
This is a reconstruction project for a pediatric clinic that has operated on this site for many years. TSC Architects were conscious of the connection with the community. They designed a space surrounded by the warmth of wood and picture books that would be endearing to local children. They also considered that the activities inside would be warmly expressed to the town. This building is an important part of the community, providing a sense of security for those raising children.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
This building with its eye-catching roof is a pediatric clinic. Patients are soothed by the warmth of the wood and the curving design. The wall-to-wall bookshelf of picture books eases children's anxieties. The waiting areas are distributed in three locations to prevent infection, but the curved surfaces and atrium create a sense of spatial connectivity. Also, after the sun goes down, the light overflowing through the gaps in the roof gives a sense of ease to the inorganic streetscape.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The roof that wraps around the building not only increases the visibility of this building, but is also effective in the comfort that patients feel. The eaves extending toward the front street welcome patients. As they enter, they can see all the way to the second floor and are amazed at the expanse of space. And there are slits under each roof. This gives the large roof a light and friendly impression to people. The activities of the interior are expressed to the city through the slit.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Project duration did from September 2018 to May 2019. Location is 2-11-3 Josai, Nishi-ku, Nagoya City, Aichi Prefecture.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
In designing this building, infectious disease control was an important consideration. Patients are directed by nurses to different waiting areas depending on their symptoms (infectious and non-infectious). The waiting area, which faces the outside and surrounds the examination rooms, creates two gently demarcated waiting areas. The fact that they are not separated by walls also has the advantage that nurses can respond quickly to sudden changes in a patient's condition.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Areas: Site dimension 221 sqm / Plot ratio 80% / built area 165 sqm / Total floor space: 125 sqm

TAGS:
Architecture, Hospital, Design, Life, Health, Public, Clinic, Wood, Childcare

RESEARCH ABSTRACT:
In Japanese clinics, patients are usually crowded into waiting rooms, which carries a high risk of nosocomial infection. We designed a building with spatial expansiveness throughout, while dividing the flow of patients according to their symptoms. We also avoided the inorganic space that is common in conventional clinics and designed the building with the warmth of wood. Currently, the building is also used as a vaccination site for COVID-19, supporting the health of local residents.

CHALLENGE:
The shape of the roof was achieved through in-depth discussions with the structural designer. We went through a process of trial and error to find the shape that would look most beautiful when viewed from the street in front of the building. The steeply folded roof was a challenge, but as a result, the interior space feels spacious and defines the impression of the space. In addition, in order to make the tips look beautiful, the gutters were specially made instead of using ordinary ones.

ADDED DATE:
2022-03-25 07:59:51

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer ToLoLo studio
Image #2: Photographer ToLoLo studio
Image #3: Photographer ToLoLo studio
Image #4: Photographer ToLoLo studio
Image #5: Photographer ToLoLo studio

PATENTS/COPYRIGHTS:
Yoshiaki Tanaka

Visit the following page to learn more: http://bit.ly/3DqRzpY
CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
TSC Architects

PROFILE:
TSC Architects' belief is that all buildings should be an integral part of the streetscape and should be designed with great care. Furthermore, by introducing new values, we not only provide comfortable spaces and places, but also create places that give people new insights and stimulation. To achieve this, TSC Architects carefully reads geography, environment, programs, and lifestyles, considers the materials and composition of the exterior and spaces, and considers the relationship between architecture and various natural elements such as light, wind, greenery, and urban activities. Always considering human relationships as well and designing for meaning, we create "one and only" architecture.

NOMINATION DETAILS

Playful Child Care Clinic by Yoshiaki Tanaka is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Yoshiaki Tanaka when results are announced.
AWARD DETAILS

Playful Child Care Clinic by Yoshiaki Tanaka is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2021 - 2022.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Yoshiaki Tanaka.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Yoshiaki Tanaka.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Yoshiaki Tanaka's Architecture Design?
You will most likely enjoy other award winning architecture designs as well.
Click here to view more Award Winning Architecture Designs.


Did you like Playful Child Care Clinic? Help us create a global awareness for good architecture design worldwide. Show your support for Yoshiaki Tanaka, the creator of great architecture design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great architecture designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS
IMPRESSUM IMPRINT

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Good design deserves great recognition.
A' Design Award & Competition.