Pugongshan Geology Museum by Baofeng Li

Home > Winners > #137341


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Pugongshan Geology

PRIMARY FUNCTION:
Museum

INSPIRATION:
The jagged stone hills and huge mine pits are a meaningful ecological education place in themselves, because the existing lime kilns are tools for people to make money and destroy the environment. Therefore, the inspiration came from the experience of going to the site for the first time: we persuaded the owner to keep part of the incomplete mountain, the mine pit and all the lime kilns. Our design strives to make these site elements become part of the museum and anchor them in the site.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Pugong Mountain in Henan Province is a limestone mountain. Local residents built hundreds of small lime kilns to produce lime and get rich quickly, but the environment was severely damaged. The site is now abandoned. In order to promote the concept of sustainable development, we designed the museum by transforming the kiln head into a viewing platform, and using one of the old kilns as the main entrance of the museum, making the mine, the old gypsum kiln and the new museum an organic whole.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
In order to carry forward the concept of sustainable development, we combined the new museum with the existing lime kiln, using uncalcined limestone as a landscape element, using the continuous old kiln group as the iconic gate of the geopark, and the kiln roof was transformed into a viewing platform . In order to highlight the old lime kiln, we deliberately weakened the shape and color of the museum, "hidden" it behind the old lime kiln, and "pressed" part of the exhibition space into the ground, making the height of the museum lower than the old lime kiln.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The design of the project began in 2018 and was completed in 2020 in Pugong Mountain,Xixian County,Henan Province,China.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The building is constructed by local workers, some of whom are descendants of the lime kilns built in the past. We used the most common local technology to build this museum. The building skin is recycled from discarded concrete, with human-scale textured hanging panels, emphasizing the architectural The affinity with people also emphasizes the environmental protection significance of using recycled materials.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The museum has 4 floors, divided into 1 underground floor and 3 above ground floors, with a height of 13.5 m, a land area of 14,159.5 square meters, and a total construction area of 3,314.5 square meters.

TAGS:
Museum, Combination of old and new, Ecological Education, Recycled Materials, Spirit of Place, Modest Construction

RESEARCH ABSTRACT:
The Geological Museum mainly displays the production process of lime and the destruction of the ecological environment caused by the disorderly production of lime, and plays a role in popularizing scientific knowledge of lime and ecological education. We set several key mining areas in the original mining area as ecological education points, and set viewing windows and viewing platforms at the corresponding positions of the museum building, so that the museum building is tightly anchored in this special place.

CHALLENGE:
There are two challenges in this project: 1. The owner thinks it is unnecessary to keep these dilapidated lime kilns, the owner thinks they are ugly, and they have to spend more money to strengthen them for the safety of tourists; 2. Compared with the model of simply building new houses, The model of merging old and new buildings presents design and construction challenges.

ADDED DATE:
2022-02-26 09:21:36

TEAM MEMBERS (3) :
Li Baofeng, Yi Qingqing and Pan Jialiang

IMAGE CREDITS:
Image #1#2#3#4#5: Photographer Yilong Zhao, Pugongshan Geology Museum, 2021.

Visit the following page to learn more: http://www.libaofengstudio.com/
CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
School of Architecture and Urban Planning

PROFILE:
For many years, Professor Li Baofeng's studio of the School of Architecture and Urban Planning of Huazhong University of Science and Technology has adhered to the road of research-based design, and has controlled the planning and design from the three perspectives of architecture, city and landscape to realize the integration of the three. The main research directions are the research on the integrated design of architecture and landscape under the complex terrain environment, and the research on the relationship between climate and urban form.

NOMINATION DETAILS

Pugongshan Geology Museum by Baofeng Li is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Baofeng Li when results are announced.
AWARD DETAILS

Pugongshan Geology Museum by Baofeng Li is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2021 - 2022.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Baofeng Li.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Baofeng Li.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Baofeng Li's Architecture Design?
You will most likely enjoy other award winning architecture designs as well.
Click here to view more Award Winning Architecture Designs.


Did you like Pugongshan Geology Museum? Help us create a global awareness for good architecture design worldwide. Show your support for Baofeng Li, the creator of great architecture design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great architecture designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |