Hotel South Taihu Resort Village by Yuhong Wang and Xuan Wu - gad

Home > Winners > #135034


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Hotel South Taihu

PRIMARY FUNCTION:
Resort Village

INSPIRATION:
The land of Hotel South Taihu is located on the east slope of Xiaomei Mountain, facing Taihu Lake. The terrain is high in the west and low in the east, with a drop of 45 meters. Based on the principle of maximum protection of the mountain and reduction of interference to the current terrain, and based on the original building site to reduce interference to the geomorphology and mountain excavation, the existing “zigzag” public road on Xiaomei Mountain is used to connect all parts of the hotel space and organize all traffic entrances and exits.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
As the largest monomer of the hotel, the gradually overlapped public area is arranged in the shape of "L" facing Taihu Lake. While extending the landscape horizontally to the largest extent, the lobby, at the highest point of the building, seamlessly connects to the surface of Taihu Lake through a rimless landscape pool. The main landscape is embellished by the Moon Hotel, forming a full moon by reflection, which is beautiful and magnificent. From the lobby, they are the all-day dining restaurant, swimming pool fitness floor, Chinese restaurant floor, conference floor and logistics facilities according to the landscape conditions. The guest rooms are scattered in the mountains on both sides of the hotel's public area, forming a relatively independent and interrelated group relation according to the terrain context, and the vision is extended in each layer of the mountain field.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
As the largest monomer of the hotel, the gradually overlapped public area in this project is arranged in the shape of “L” facing Taihu Lake. While extending the landscape horizontally to the largest extent, the lobby, at the highest point of the building, seamlessly connects to the surface of Taihu Lake through a rimless landscape pool. The main landscape is embellished by the Moon Hotel, forming a full moon by reflection, which is beautiful and magnificent.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in 2018 and finished in 2020, which is located in No. 1 Xiaomeishan, Taihu Road, Taihu Tourist Resort, Wuxing District, Huzhou City, Zhejiang Province, China.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The facade is built with deep horizontal cornices, to emphasize horizontal ductility and increase architectural shadow, so that it can blend better with its surroundings. Bianshan Mountain has been an important source of Taihu stone since the Song Dynasty. In the selection of materials and colors, Taihu stone is used as the color guide for the external wall materials of the building. Granite with large color difference and different width is selected to crosswise arrange in a certain modulus, and combined with rubble materials to integrate with the mountain forest environment, forming a harmonious overall tone.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
To retain the existing naturel and artificial landscape resources to the utmost the the major strategy of the landscape design: The existing trees with large DBH and high landscape value, such as camphor tree, michelia alba, albizzia and pine tree, in the land area are completely preserved, and the places with insufficient landscape are restored by “darning” construction method. Enclosed and semi-enclosed courtyards, in all sizes, are designed between and inside several buildings to become an extension of the interior space, introducing natural light and wind to complement the external landscape. The original retaining wall of mountain building becomes the clue to extend the historical memory and the newly-built retaining walls also present texture coordinated with them as far as possible in the aspects such as block surface and color. Entering from Taihu Road, the luxuriant atmosphere formed by the preserved vegetation isolates the hustle and bustle of the outside. You can reach the hotel lobby through the mountain forest along the zigzag road and instantly open your sight in the lobby area. Between each functional area of the hotel, a pleasant and complete pedestrian environment is formed through various sizes of footpaths, bridge decks, steps and green plants to highlight the characteristics of mountain architecture.

TAGS:
Retention, Regeneration, Resort Hotel

RESEARCH ABSTRACT:
Xiaomei Mountain, which was named after the story that Su Shi once planted plums blossom here, is the extension of Bianshan Mountain, and is 77 meters above sea level. Bianshan Mountain meanders from west to east and enters Taihu Lake from Xiaomei Mountain. Xiaomei Mountain has been a good place to enjoy the scenery of Taihu Lake since ancient times. You can have a panoramic view of the lake and mountain in the “Lake-Viewing Pavilion” on the top of the mountain. Xiaomeikou, a famous fishing port of Taihu Lake in history, is located at the east foot of the mountain. Now it is famous for the Moon Hotel. Since the early 1980s, Hotel South Taihu, Traffic Hotel, Taihu Sanatorium, Wanghu Sanatorium, Public Security Cadre School and other building communities have been successively developed and constructed. A series of problems such as different architectural style, layout, and poor external appearance and so on are gradually revealed. The newly-built “Hotel South Taihu” project is the integration and upgrading of buildings in this area on the original site, hoping that this land bearing the nostalgic memory of Huzhou people will be returned with a new look. The original buildings on Xiaomei Mountain feature dense volume and segmentation. In the design scheme, the capacity of the original buildings is reduced by nearly 1/3, and the overall form is shaped by adopting the technique of “horizontal stacking” to fit the mountain. The buildings adopt the combination of point type and strip type, and are mostly single-storey. The large-volume buildings are designed by emphasizing horizontal vision, increasing roof greening, and weakening the sense of pressure.

CHALLENGE:
In order to protect the mountain of the site, sort out the horizontal and vertical line according to the landform; the original road is used to arrange the architectural form; The proper use of natural height difference allows each group of buildings to have a better view of landscape; The horizontal layout strategy reduces the sense of building volume, and the scattered building volume ensures the ecological sustainability of Xiaomei Mountain.

ADDED DATE:
2022-01-28 08:52:51

TEAM MEMBERS (31) :
Project Director: Yuhong Wang, Xuan Wu, Project Creative: Kesuo Wu, Other Team Members: Lin Wang, Zheng Cao, Yao Fang, Qingzhong Meng, Fabing Tan, Zhiliang Liu, Wanping Zhang, Structure: Yingdong Wu, Xuefeng Wu, Di Hu, Yimeng Tang, Qi Zhu, Water Supply/ Drainage: Wenjian Wu, Bin Zhang, Min Hu, HVAC: Daliang Cui, Zhenhuan Zhang, Yanjun Zhang, Electrical: Meiping Yang, Xiaojing Lao, Yang Wang, Construction Drawing: A+E Design Co., Ltd., Interior: Hangzhou Chentao Interior Design Co., Ltd., Landscape: A+E Design Co., Ltd., Light:ShenZhen Suo Shi lighting design Co., Ltd., Signature:Hangzhou Wu Yang culture creativity Co., Ltd., Photography: Bowen Hou, gad and

IMAGE CREDITS:
Image #1: photographer Hou Bo Wen,Mian image,2021.12.
Image #2: photographer Hou Bo Wen,Bird view, 2021.12.
Image #3: Photographer Hou Bo Wen,Bird view, 2021.12.
Image #4: Photographer Hou Bo Wen, Main entrance, 2021.12.
Image #5: Photographer Hou Bo Wen,Hotel public leisure area, 2021.12.

Visit the following page to learn more: http://www.gad.com.cn/index.php
CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
gad

PROFILE:
Established in 1997, gad is a comprehensive design institute with Grade A Architectural Engineering Qualification in architecture industry which integrates architectural engineering design, engineering technology consultation and service. Its works cover residences, office buildings, hotels, science institutes, colleges& universities, commerce and urban complexes. Gad is devoted to pursuing perfect combination of the commercial value of customers and the architectural ideas of the designers.

NOMINATION DETAILS

Hotel South Taihu Resort Village by Yuhong Wang and Xuan Wu-Gad is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Yuhong Wang and Xuan Wu - gad when results are announced.
AWARD DETAILS

Hotel South Taihu Resort Village by Yuhong Wang and Xuan Wu-Gad is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2021 - 2022.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Yuhong Wang and Xuan Wu - gad.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Yuhong Wang and Xuan Wu - gad.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Yuhong Wang and Xuan Wu-Gad's Architecture Design?
You will most likely enjoy other award winning architecture designs as well.
Click here to view more Award Winning Architecture Designs.


Did you like Hotel South Taihu Resort Village? Help us create a global awareness for good architecture design worldwide. Show your support for Yuhong Wang and Xuan Wu-Gad, the creator of great architecture design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great architecture designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |