Companionship of Wellbeing Private House by Lin Wei-Chun

Home > Winners > #126468


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Companionship of Wellbeing

PRIMARY FUNCTION:
Private House

INSPIRATION:
The Designer extends new spaces from a house aged over 40 years, integrating new and old details into harmonious integrity. Valuing the humanity functionalities within the architecture, she plans accessible spaces of flexibility, facilitating the caregiver and the cared for to live under one roof while maintaining each side’s privacy. The subtle and considerate details in the design make for tranquil and peaceful co-housing and companionship of wellbeing.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
From the good functionality and flexible human housing, Companionship of Wellbeing is an architectural plan creating a living space where caregivers and recipients live together while maintaining privacy. The jabuticaba in the original courtyard was preserved at the corner of a green lawn. The changing of seasons can be enjoyed and savored from indoors. In the post-epidemic era, this space accommodates mixed generations to co-live in the surroundings of nature and thriving greeneries.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The main concept of the space is the routing of flexibility, flow, and fittingness. Flexibility lies in the possibility of being equipped with new accessibility facilities according to future needs, if any. In the meantime, flow is created by an open space Washitsu in a new fashion, radially stretching out to suit variable needs in life. For the safety and convenience of the residents in this multi-generational house, the floor height differences of more than one meter in the original building, both indoors and outdoors, were all eliminated, and by doing so, the whole space of accessibility was expanded. Furthermore, family units from different generations can perform aged care while achieving variant lifestyles. Last but not least, the fittingness in this accessibility-friendly home allows its residents can actually LIVE effortlessly and autonomously. For caregivers, just like for their attendees, it is a cozy place to live and take care of each other comfortably and conveniently.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The villa sits on the slope of Dadu Plateau, also known as Dadushan Hill, in the suburbs of Taichung in central Taiwan. The project was designed and constructed from 2019 to 2021.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The choice of concrete is not only out of aesthetics but also functional considerations. It leads to a smooth integration of the inner and outer walls and the beams and columns hidden by the wall slab structure. The ultimate purpose of this production is seeking to retain living space as large as possible on a limited construction base.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Site area: 264㎡ Building area: 144.51㎡

TAGS:
concrete, house, architecture, wood, villa, design, Taichung, Taiwan, wood grain aluminum grille, accessibility, accessible living space, accessible housing, multi-generational housing, interior design, old house renovation

RESEARCH ABSTRACT:
Aspects of design application: Sunlight, air, water, and materials. To solve the natural lighting problem commonly seen in deep parcel houses, for public areas in this house, the window arrangement on the side was preserved, and storage cabinets are embedded in the wall-slab system to prevent sunlight from being blocked. Air: Since it is located on a hillside with a large temperature difference, along with issues caused by monsoon and local air pollution, the styles of the window were considered and changed in the design, with air conditioning and HRV system. Water: The water supply and plumbing systems were re-planned and re-routed, concealed under the floor. On the other hand, water storage systems and groundwater utilization were set up to cope with possible water shortage problems during the dry season. Materials: The building is made with in-suit reinforced concrete, which is easy to maintain and also made the building solid and sturdy.

CHALLENGE:
The most challenging issue is to connect the old and the new structures. The original structure of the old building needs to be reinforced. In addition to dealing with the problematic water leaks in the former aged structure, it is also necessary to prevent future water leakage around the joints and junctions between the old and the new structures. All electricity lines and other pipelines need to be recalculated and replaced. An overall plan for an appropriate deployment should be made for routing and configuration in the newly integrated building. Take the accessibility areas, for instance, spaces under the elevated part are perfect places for new pipelines such as water supply, drainage, sewage, etc., and the spaces above are to accommodate the electricity and air conditioning.

ADDED DATE:
2021-05-30 11:54:58

TEAM MEMBERS (1) :
LIN WEI-CHUN

IMAGE CREDITS:
Lin Wei-Chun, 2021.

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
FUGUACH ARCHITECTURE

PROFILE:
FUGUACH ARCHITECTURE is an Architectural and Interior Design office based in Taichung, Taiwan. FUGUACH ARCHITECTURE built work includes various type of projects such as private houses, collective housing, offices, retail stores, commercial buildings and complex buildings. We believe architecture is not only about structure, space and decoration, it interprets of the building, the conversation and interaction between people and space; furthermore, it represents evolution and historical track of human beings.

NOMINATION DETAILS

Companionship of Wellbeing Private House by Lin Wei-Chun is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Lin Wei-Chun when results are announced.
AWARD DETAILS

Companionship of Wellbeing Private House by Lin Wei-Chun is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2021 - 2022.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Lin Wei-Chun.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Lin Wei-Chun.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Lin Wei-Chun's Architecture Design?
You will most likely enjoy other award winning architecture designs as well.
Click here to view more Award Winning Architecture Designs.


Did you like Companionship of Wellbeing Private House? Help us create a global awareness for good architecture design worldwide. Show your support for Lin Wei-Chun, the creator of great architecture design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great architecture designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |