Bocui Pearl Sales Office by Shanghai PTArchitects

Home > Winners > #116201


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Bocui Pearl

PRIMARY FUNCTION:
Sales Office

INSPIRATION:
The land where the project is located is divided into two parts in the east and west by a 12-meter-wide city road. The project is under this road and connects the whole land area. In this way the design tries to avoid noises from the vehicles on the road and from the city, at the same time, it provides a unique vertical vibrant landscape for the city road. The whole sunken space looks like a spring pond. The overall tone is white, in line with the modern style of Guangzhou’s waterfront architecture. White aluminum panels and high-transparent glass are used as the main materials, which form a minimal facade style.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The design of the Sales Office gradually unfolds in a continuous flow of spatial order from the entrance, the reception hall, the sunken courtyard, sales room, model room, and reception room which are presented one after another like a play, prologue of twilight, beginning of a story, growth, lingering and continuation, full view and the end. Highlighted with three mushroom structures as the major joint spots, the whole space represents a well-known Chinese saying which literally means 'in this world all things thrive'.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The building uses the recyclable aluminum plate as the main material for maximum protection of the environment. In addition, a rainwater collection system and a solar system are used to save water and energy in the whole project.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in Nov. 2018 and finished in Dec. 2019 in Guangzhou, China

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The Sales Office is located underground and connected to the ground with the three mushroom-shaped structures. The mushrooms create a sense that they look like real ones that grow from underground like plants. In terms of function, each mushroom structure acts as vertical and flexible transportation space, smoothly connecting both the ground and underground traffic. Through this, pedestrians first enter an open sunken courtyard under the city road, which is supported by a number of structural columns. Passing through the courtyard, a spring and the main body of the building appear. The three parts, i.e. the courtyard, the spring, and the building complement one another. When overlooking the entire area, only the spring is visible, the entire building and courtyard are hidden under the greenery.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Site Area: 3740.69 sqm. Floor Area: 1149.52sqm.

TAGS:
sales Office, vertical landscape, underground, sustainability

RESEARCH ABSTRACT:
The planning and architectural design pays more attention to the geographical features in Southern China, and it advocates the concept of environmental protection, maximum energy saving, land saving, water-saving, and material saving, and protects the environment and reduces pollution.

CHALLENGE:
There are certain difficulties in planning the plot. How to turn disadvantages into features become the focus of when investigating the project. In order to avoid noises from urban roads and the city, the architect puts the project underground to create a peaceful atmosphere. Besides, the underground space also provides a unique landscape for drivers on the road, which making their journey more interesting and vivid.

ADDED DATE:
2021-01-19 07:13:00

TEAM MEMBERS (1) :
Shanghai PTArchitects

IMAGE CREDITS:
IMAGE by Chen Yuanxiang and Guo Jun Tang

Visit the following page to learn more: https://cutt.ly/VjO9oTt
CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Shanghai PTArchitects

PROFILE:
Founded in 2003, Shanghai PTArchitects is a member of PT Design® China Institution. We currently have more than 10 subsidiaries and have assembled over 1,000 excellent designers, with the regional distribution covering cities like Shanghai, Chengdu, Beijing, Nanjing, Hangzhou, Wuhan, Zhengzhou, Qingdao, Guangzhou and Chongqing, etc. And we offer design services in residence, commercial hotel, urban renewal, industrial planning, tourism and resort, health care, landscape and interior design, etc. PTArchitects adheres to design rules of “Innovation, Quality and Service” and builds positive and steady relationships with outstanding developers and companies at home and abroad.

NOMINATION DETAILS

Bocui Pearl Sales Office by Shanghai Ptarchitects is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Shanghai PTArchitects is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Bocui Pearl Sales Office by Shanghai Ptarchitects is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Shanghai PTArchitects.

· Click here to view the profile and other works by Shanghai PTArchitects.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Shanghai Ptarchitects' Architecture Design?
You will most likely enjoy other award winning architecture designs as well.
Click here to view more Award Winning Architecture Designs.


Did you like Bocui Pearl Sales Office? Help us create a global awareness for good architecture design worldwide. Show your support for Shanghai Ptarchitects, the creator of great architecture design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great architecture designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |