The OmniDirectional Internal Medicine Clinic by Tetsuya Matsumoto

Home > Winners > #115600


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
The OmniDirectional

PRIMARY FUNCTION:
Internal Medicine Clinic

INSPIRATION:
This design was inspired by the central functionality of the endoscopy in the doctor method, while compared to the geometrical properties of a square. The operational diagram makes clear connections with the disposition of spaces and the functional relation between each of them.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The Omnidirectional is an internal medicine clinic designed to emphasize the specialty of the doctor, the endoscopy. The building is constructed using wooden structure in a standard Japanese grid. The endoscopy room occupied the center of the clinic both spatially and functionally and was made visible from the waiting room through a glazed wall behind the reception counter. The square shape of the clinic was placed laterally and its sides in stairs form resulting in a unified appearance.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The entrance gives directly to the center of the waiting room where the reception desk is located. The endoscopy room visible through glass separation located behind the reception occupies the central part of the space. the waiting space gives to the examination area to the right and the treatment area to the left. these two spaces are both connected through the endoscopy room and through the backyard behind making a full space circulation.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Project start: August 2019. Construction start: February 2020. Project/Construction End: July 2020. Location: Taishi, Hyogo Prefecture, Japan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The building is constructed using wooden structure in the form of a standard Japanese grid. To make the contrast between the interior and the exterior, the outside was covered in a newly created fiber cement panels. The interior walls were made using OSB panels and kept without any finish to create the warm wooden atmosphere. The floor was made using vinyl tiles with the same OSB motif printed. The endoscopy room was finished in white wallpaper and vinyl floor.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Gross Built Area: 203sqm W20238mm x D20238mm x H3639mm

TAGS:
Japan, clinic, medical, OSB, wood, cement, geometrical, square, endoscopy, minimalism

RESEARCH ABSTRACT:
The research in this project was mainly focused on finding the possibilities to highlight the endoscopy room as the center piece of the clinic. The relationship between the different entities functionally and spatially, and how the ensemble could merge in a unified space. the research goes further into employing materiality to achieve aesthetic but also functional roles. How to make space transition using materiality and yet keeping the unity and coherence.

CHALLENGE:
The biggest challenge for this project was the very tight budget limiting the use of materials to the simplest and cheapest ones. The wooden structure was chosen as the most affordable construction system, followed by using OSB panels as a solution for using the cheapest product, unfinished and yet give character to the space. then the challenge was to counterbalance the OSB aesthetic with other materials both outside and inside, and how this would help emphasizing the endoscopy room.

ADDED DATE:
2021-01-07 03:01:26

TEAM MEMBERS (5) :
Tetsuya Matsumoto, Motoaki Takeuchi, Farid Ziani, Risa Iriyama and Mari Sugiyama

IMAGE CREDITS:
Image #1: photographer ©Stirling Elmendorf, The OmniDirectional, 2020.
Image #2: photographer ©Stirling Elmendorf, The OmniDirectional, 2020.
Image #3: photographer ©Stirling Elmendorf, The OmniDirectional, 2020.
Image #4: photographer ©Stirling Elmendorf, The OmniDirectional, 2020.
Image #5: photographer ©Stirling Elmendorf, The OmniDirectional, 2020.

Visit the following page to learn more: http://ktx.space/
CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Toshi Naika Clinic

PROFILE:
After several years specializing in endoscopy treatments, studying and training both in Japan and in the United States. Doctor Tanaka has worked in hospitals and accumulated noticeable experience during the years. The doctor decided to establish its own clinic centered on his endoscopy specialty.

NOMINATION DETAILS

The Omnidirectional Internal Medicine Clinic by Tetsuya Matsumoto is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Tetsuya Matsumoto when results are announced.
AWARD DETAILS

The Omnidirectional Internal Medicine Clinic by Tetsuya Matsumoto is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Tetsuya Matsumoto.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Tetsuya Matsumoto.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Tetsuya Matsumoto's Architecture Design?
You will most likely enjoy other award winning architecture designs as well.
Click here to view more Award Winning Architecture Designs.


Did you like The Omnidirectional Internal Medicine Clinic? Help us create a global awareness for good architecture design worldwide. Show your support for Tetsuya Matsumoto, the creator of great architecture design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great architecture designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |