A House in the Landscape Naturous Residence by Keun Young Shim

Home > Winners > #103791


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
A House in the Landscape

PRIMARY FUNCTION:
Naturous Residence

INSPIRATION:
Read the earth Architecture resembles the earth. It means that the architecture is compatible with the environment in harmony with the land. A design that takes into account the best flooring rate and building area for a moan site resembling a triangle looks like a ground. Fassard was born with the free exterior of architecture.It';s as if, like, a variation of music, the rhythm under a free-spir The shape of the cladding that feels rhythmical harmonizes.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Appropriative Scenery Sequence Ancestors kept the natural scenery near them in hanok (Korean house) through the window by regarding it as the picture frame showing the live scenery of nature instead of leaving it as a simple window. The appropriative scenery in the space where they enjoyed the change of seasons by opening and closing windows and doors is about borrowing the scenery as it literally means.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
It is an inspirational residential space that brings out something from within a human being in a universal experience. The nature of architecture will deepen with new experiences, with space time and light.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Design period: 2017.06~2017.09 Construction period: 2017.11~2018.12 LOCATION : Pangyo-dong, Republic of Korea

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Brick House – Made with Warm and Solid Earth. The housing site in Pangyo shows strong characteristics of the planned housing complex and the sharing space unique to the housing, the yard, is not sufficiently playing its role in most of the buildings in it due to theses characteristics such as floor area ratio and land area. Another peculiar scenery of this area is that there is no harmony between the buildings as if the ‘housing exhibits’ created by architects are boasting of their own respective appearances due to the floor area ratio that exceeds half of the narrow land. We considered the context with neighboring buildings while thinking about which house with which scenery should fit into this environment, and our solution was to build a ‘house that forms a balance with the land in the most natural way.’ This meant a house that is not too strong but also not too weak to maintain its presence, and it was also about the form as well as the material. We imagined the image of ‘earth’ which means the land and approached the sensitivity of the material, and the bricks baked with earth was close to the solution we were looking for. Also, the old white bricks were the regenerated and preserved bricks from actual buildings in China that were dismantled (removed) and their unique milky earth texture give the calm impression alongside the material’s unique naturalness and history, differentiating them from other brick constructions. The old white brick constructions will manifest greater values with time for they maintained their first appearance without being washed by the uselessness through time by enduring the weight of time.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Site area: 282.70 m² (85.6py) Building area:141.14 m² (42.7y) Gross floor area: 327.55 m² (99.2py) Building scope: B1, 2F above ground Height: 10.4m Parking: Two parking Building to land ratio: 49.93% (Legal50%) Floor area ratio: 93.78% (Legal80%, 100% or less when implementing the recommendation) Structure: Reinforced concrete Exterior finish: White brick,Zinc, Western Red Cedar,Broken stone Interior finish: Unsawn timberfloor,unsawn timber, Eco-friendly painting onplaster board(Benjaminmoore),Imported tiles Insulator: outside/T120, XPS(Extruded Polystyrene Sheet),inside/ T30,180 XPS(Extruded Polystyrene Sheet) Window material: Gonggan system window Co., Ltd. Metal hardware: DOMUS METAL Inc. Structural Engineer& Supervision (advice):Hyun and Jeon Architectural Office Mechanical engineer: BGS Consulting Co., Ltd Electrical engineer: Geumjeong Engineering Co., Ltd. Design period: 2017.06~2017.09 Construction period: 2017.11~2018.06 Photographer: Young-Chae Park Construction: Construct ownerdirect management Architectural design, interior design and construction: Architects601 (www.architects601.com)

TAGS:
Earth, adaptation, light, opening, natural, differential, Korean, Harmony, balance, totality, naturalness, timeliness, sequence, experience, world view, purity, geometry, variations,

RESEARCH ABSTRACT:
We wanted to fuse landscape with architecture. It may seem as if it is a direct display of the architectural manifestation open to nature as modern architecture talks. There's a big window, so if you open it wide in the afternoon or in the summer and fall, the whole room will become a courtyard and wind, touching something deep in your mind. While there is an open feeling due to the overall continuous windowing, the way the sequence is given through the corridor, which is a transitive space, is sufficient to give a variety of empirical benefits. I wanted to convey the value not as the greatness of architecture born with the concept of architect or the concentration of capital, but as a human being who resembles human warmth and experiences the timeliness of trees in a simple way. It was hoped to be expressed not as dealing with the world seen by the eyes, but as the essence of human spirituality, and, furthermore, indulgence in the infinite spiritual world of architecture, as its essence. In addition, space and furniture were combined organically to be delivered in a single atmosphere to become a very human architecture with use and emotional joy. I don't think it's much of an architecture that doesn't connect with our values, because there are all the details that our way of life, our sensibility, and our values want. Our journey toward a pure language toward nature, the most natural state to ourselves, is only the beginning.

CHALLENGE:
The atypical land close to the trapezoid was enough to give us a new creative form and a design approach. The form of architecture naturally varies along the nature of the earth, showing colorful facades. However, atypical moonshine land required workers to conduct high-level due diligence and construction methods in order to elicit precision and thus could not prevent the occurrence of invisible incidental costs. Of course, the economy for timeliness has not declined.

ADDED DATE:
2020-03-17 12:10:15

TEAM MEMBERS (1) :
keun young Shim, Dong Won Chung

IMAGE CREDITS:
Photographer is Young chea, Park

Visit the following page to learn more: http://www.architects601.com/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Architects601

PROFILE:
Architects601 is a young architect studio that is not inclined to trends based on a serious and profound quest for architecture and space design and does not stop researching and practicing space creation with aesthetic beauty embedded in it. With the motto of sustainable spatial design, what is the most natural look that does not distort the meaning of things and their essence? It captures the concerns and research of modern people in space along with Respect the light and space of space. The breath of wood is captured with time. A group of natural and human beings, young architects and space designers who worship the life of the present era, talks through space about values and philosophy beyond the visible phenomenon. With this, the space born of function and need transcends function, precedes trend, and provides deeper and deeper values and touches with inherent elegance and differentiated beauty. This is the spirit that Architects601 conveys.

NOMINATION DETAILS

A House in The Landscape Naturous Residence by Keun Young Shim is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Keun Young Shim when results are announced.
AWARD DETAILS

A House in The Landscape Naturous Residence by Keun Young Shim is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Keun Young Shim.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Keun Young Shim.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Keun Young Shim's Architecture Design?
You will most likely enjoy other award winning architecture designs as well.
Click here to view more Award Winning Architecture Designs.


Did you like A House in The Landscape Naturous Residence? Help us create a global awareness for good architecture design worldwide. Show your support for Keun Young Shim, the creator of great architecture design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great architecture designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |