Haishang Plaza Mixed-use Architecture by Nonchi Wang and Luoya Tu

Home > Winners > #103572


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Haishang Plaza

PRIMARY FUNCTION:
Mixed-use Architecture

INSPIRATION:
Haishang Plaza is very much like a cruise ship to set sail, it creates a new local landmark. Green boxes were embedded as a connection between the SOHO and LOFT towers and the pedestrian corridors and as communal/display spaces for people who live and work in the towers.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Located in an old residential district of Zhengzhou city, Haishang Plaza is intended to be a premier shopping and entertainment destination of this area. The design incorporates a mixed-use program including SOHO, LOFT towers, an indoor shopping mall and a large outdoor lifestyle plaza, is committed to bringing vitality to the community and creating a new business model.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
This terraced massing design focuses on drawing pedestrians into its spaces by stepping back its corners and breaking down the urban fabric to human scale. This gesture creates prominent entrances into the plaza, while increasing street frontage visibility of the main shopping mall and the lifestyle retail. The addition of residential towers allows the client the ability to presell units to finance the construction of the mixed-use project. Soft horizontal lines of the swooping facade formally tie the towers to the podium, as well as visually encourage movement throughout its pedestrian streets.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Fengqing Road Dongfeng Road Junction, Zhengzhou city 2014 – 2019

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Gfrg: glass fiber reinforces gypsum Gfrc: glass fiber reinforced concrete Curved etfe system Aluminum panel Glazing systems: curtain wall Sustainable green roof system Low-carbon transportation

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
GFA: 175,708 m2 Program: Mall 69,491 m2 ; Lifestyle Retail 29,401 m2 ; LOFT 36,693 m2 ; SOHO 36,472 m2 ; Office 3,651 m2 FAR: 3.5

TAGS:
Mixed-use, Shopping malls

RESEARCH ABSTRACT:
Neighboring the site are 5 programmatic sources that influenced the precedence for the client’s desired program. This Mixed Use project looks to condense this urban fabric into a new architectural typology of live/work/shop destination. The design also includes family oriented entertainment complexes that are geared toward all age groups. Combined with customized and branded retail and restaurants, this venue serves as a destination for families in the future. Various theme restaurants are scattered around the mall. All of which create an unprecedented experience for local citizens of Zhengzhou, a northern city with dry climate, giving the building the highest degree of originality. The overall result of concept is an interconnected community grounded in tradition, but poised for the future.

CHALLENGE:
This concept was selected by the client for several reasons. Primarily, this model was selected because it offers a more suitable business model for the client’s needs. In this option, there are more sellable spaces, with three residential towers: West SOHO, North LOFT, and East LOFT. By adding permanent residential program to the mixed use development, the client is able to presell the residential units before breaking ground. The sales of these units is what allows our client to finance the construction of the project and reduce their own financial investment. This design is more pedestrian friendly. By breaking down the enclosed corners, pedestrians are more freely able to enter the retail space. By stepping back the retail levels into terraced tiers, the volume of the facade steps down to a more inviting human scale. This design also offers a larger variety of program. Among the specialized program, is an additional overarching typology of Lifestyle retail. This new type of 24/7 walkable retail was a vital requirement for the client. This Lifestyle retail has to be street accessible, which the other concept did not offer.

ADDED DATE:
2020-03-10 09:06:28

TEAM MEMBERS (18) :
Architect In Charge: Nonchi Wang, Design Team: Luoya Tu, Ying Tao, David Rodriguez, Dennis Roney, Nicholas Poulos, Brennen Huller, Yixin Liu, Carey England, Scott Wu, Kisung Nam, Daphany Shen, Peng Jiang, Caroline Liu, Jacquelyn Hu, Michelle Lozano, Nedi Dimova-John and Charles Liu

IMAGE CREDITS:
Photographer: Zhongzhou Ke

Visit the following page to learn more: http://www.archimorphic.com/projects/haishang -plaza/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Archimorphic

PROFILE:
Founded in 2015, Archimorphic is a collaborative architecture practice committed to creating architecture that not only reshapes the lived reality, but also inspires the minds that will invent the future. We abide by the philosophy to create successful design as a seamless synthesis of both artistic expression and problem resolution.

NOMINATION DETAILS

Haishang Plaza Mixed-Use Architecture by Nonchi Wang and Luoya Tu is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Nonchi Wang and Luoya Tu when results are announced.
AWARD DETAILS

Haishang Plaza Mixed-Use Architecture by Nonchi Wang and Luoya Tu is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Nonchi Wang and Luoya Tu.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Nonchi Wang and Luoya Tu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Nonchi Wang and Luoya Tu's Architecture Design?
You will most likely enjoy other award winning architecture designs as well.
Click here to view more Award Winning Architecture Designs.


Did you like Haishang Plaza Mixed-Use Architecture? Help us create a global awareness for good architecture design worldwide. Show your support for Nonchi Wang and Luoya Tu, the creator of great architecture design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great architecture designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |