Hangzhou Eastern Garden Private Residence by T.K.Chu Design

Home > Winners > #100643


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Hangzhou Eastern Garden

PRIMARY FUNCTION:
Private Residence

INSPIRATION:
After a design and construction period of over five years, a new mansion with 270 degree Qiantang river view in Hangzhou welcomes its owners. The mansion belongs to a family of music enthusiasts, which clearly determines the design concept of this project-creating a symbiotic relationship between music and space.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
A private music room located on the upper floor illuminates the whole project. For the purpose of guaranteeing the best acoustical environment, the sofa originally in the music room was moved backwards to the hallway. Before reform, the original shear wall and stairs broke the integrity and liquidity between the dining room and the living room. With the aim of solving the problem, the designer changes the position of the stairs and reforms the shear wall to increase their decoration attributes.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The project is inspired by a family of music enthusiasts, which costs 5 years to create a space that enjoys a symbiotic relationship with music. Materials featured both Oriental and Modern characteristics and delicate art works with flexible lines and well-arranged order echo the music well, hence every element in the space welcoming each other in the most harmonious way.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in August 2015 and finished in May 2019 in Hangzhou.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
1. Well-selected acoustic materials from a Spanish brand, combine excellent acoustic performance and artistic beauty, with their dramatic geometric modeling to satisfy the house owner's continued desire for audio pleasure. 2. A series of high-quality materials such sequoia brown, Ti-coated stainless steel, eucalyptus wood, ebony and ultra-clear glass are also used during the design process.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Area:656.9 square meter The curved glass is used as handrail for the molding rotary ladder, and the stair is supported by only a steel bone, therefore the force is concentrated on one point of the floor slab. Metal discs are fired at the bottom of the steel bones to evenly disperse the force in the floor, ensuring the load-bearing safety of the building.

TAGS:
Art, Music, River-view, the Hanging Garden, Symbiotic Relationship, Mansion

RESEARCH ABSTRACT:
The designer adheres to the methodology of regarding artworks as an organic whole of the space so as that the space and art fit each other in a perfect way and achieve each other with the most harmonious attitude. In this case, the swift curve along with well-organized artworks are like musical notes, echo owner's favorite music to bring the breath of romance and youth to every corner in the home.

CHALLENGE:
The biggest obstacle that designer encountered when planning the floor is the T shear wall and stairs that lie between the living room and dining room. To solve the problem, designer moves its position opposite the entrance-hall and alter it to 6m decorating wall of fish-belly white stone, thus tactfully turning the pain point into the highlight. Moreover, the travertine and brown texture stone are showing off matte finish and erosion to accentuate the leading role of fish-belly white stone.

ADDED DATE:
2020-02-25 03:45:43

TEAM MEMBERS (9) :
T.K.CHU, Yi Ying Yang, I Chung Chiu, Po Yang Huang, Yi Ju Lin, Li Yun Chen, Chiung Wen Chang, Xiao Fang Zhang and Ling Wang

IMAGE CREDITS:
image #0: Photographer Boris Shiu
image #1: Photographer Boris Shiu
image #2: Photographer Boris Shiu
image #3: Photographer Boris Shiu
image #4: Photographer Boris Shiu
Main image is image #0
Optional Image #1 is Image #1
Optional Image #2 is Image #2
Optional Image #3 is Image #3
Optional Image #4 is Image #4

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
T.K.CHU DESIGN

PROFILE:
Over 4 decades, T.K.CHU has been engaged in upscale interior design in Taiwan and mainland China. With rich experience and professionalism, we created the aesthetics of NEO-ART DECO by combining decorations and contemporary designs. Excelling at using gorgeous, artistic and stylish elements, we strive to turn lifestyle and aesthetic consciousness into design culture, give luxury life new connotation, and hence shape contemporary oriental aesthetics as well as diverse and fashionable lifestyles.

NOMINATION DETAILS

Hangzhou Eastern Garden Private Residence by T.k.chu Design is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by T.K.Chu Design when results are announced.
AWARD DETAILS

Hangzhou Eastern Garden Private Residence by T.k.chu Design is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with T.K.Chu Design.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by T.K.Chu Design.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like T.k.chu Design's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Hangzhou Eastern Garden Private Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for T.k.chu Design, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |