Xiu Shan Reception Center Residential by Wei Ting Lin

Home > Winners > #99344


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Xiu Shan Reception Center

PRIMARY FUNCTION:
Residential

INSPIRATION:
In order to create the distinguish feature and comfort of having park adjacent to the clients project, a lot of connections with external green environment and landscape have been made. The transparent structure of metal frame and glass provide a perfect outdoor view access from the interior space. From the far green and alive park, the thriving big tree in the middle, to the pine tree next to the reception center, everything is integrated through a careful and comprehensive design.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
This project is located next to a park. The entire design breaks the form of common luxury sales. With Living in the Park as the main concept of the design, and utilizing commonly used material such as metal sheets and metal frame, the architectural appearance has a simple yet beautiful with truss shape, creating a homey and warm atmosphere. As the entire space is facing the North, full glass window is used to integrate the park and greenery outside into the interior space.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The design team designed the structure in a triangle sloping direction facing the North, and replaced the solid structure facade with the light weighted floor to ceiling windows and doors. In terms of engaging with the surround nature, the interlocking pine trees around the building give a richer effect. From the far, the view from indoor area also changes due to the different angle.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project was completed in December 2019, in New Taipei City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Inside the interior space, the design team used a large amount of wood for flooring material, VIP room ceilings, the main reception cabinet, and the rear facade, while the small digging shaped reception cabinets covered with white concrete beautifully integrated with green plant in the middle to enhance the space quality. To extend the green living concept, the design team also uses metal bracket above the main reception to make a Living hanging greenery decoration, which enriches the possibility of vertical greening, and also expose more nature in this project.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The design team besides the frequent use of metal sheet in the construction of the reception center, oppositely, they also built a light and simplified metal truss with metal sheet roof in an unobtrusive and direct way. Due to the simplified of ceiling design, the utility pipes and metal brackets are hidden, and the metal truss frames are also have direct exposure from the space, bringing a industrial-like design perception.

TAGS:
Reception center, Relaxing residential design, vertical greenery, environmental landscaping, windproof and shockproof

RESEARCH ABSTRACT:
The sales space of Xiu Shan Reception center, in order to convey the characteristic of selling houses, living, and connection to the park, the design team specially created the appearance of truss building, and made a good utilization of the metal frame structure and glass material in an open and penetrating way, a new concept of reception center. A large amount of wood materials and green plants are used in the interior space to echo the outdoor landscape. The sky lantern lighting hanging in the air symbolized the concept of sales center. The soft and hard design is skillfully merged in order to combine the concept and the feelings.

CHALLENGE:
This project is located in an open and empty site, the design team planned the building to face the north and open the interior space through floor-to-ceiling windows and doors to make it more transparent and avoid the high sun exposure of west area without any shading device. Similarly, in order to solve the windy problem of the open area and also the typhoon, the metal truss roof can properly respond to those problems. The design team also reduced the roof width distance, and effectively increased the indoor sunlight exposure while resisting the wind problem.

ADDED DATE:
2020-02-18 02:26:22

TEAM MEMBERS (3) :
Lin Wei Ting, Zeng Gui Yan and Yang Jia Sen

IMAGE CREDITS:
Wei Ting Lin, 2019.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
THEWALL

PROFILE:
THEWALL is established in 2005. “Relaxed” is the core design concept of the team, striving for the creation of space, product and the relaxing interaction between people. The team invites people to experience the design service with a sense of relaxing.

NOMINATION DETAILS

Xiu Shan Reception Center Residential by Wei Ting Lin is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Wei Ting Lin when results are announced.
AWARD DETAILS

Xiu Shan Reception Center Residential by Wei Ting Lin is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Wei Ting Lin.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Wei Ting Lin.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Wei Ting Lin's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Xiu Shan Reception Center Residential? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Wei Ting Lin, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |