Aesthetic of Modern Forest Residential by Chien Wei Lin and Chun Fu Development

Home > Winners > #99337


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Aesthetic of Modern Forest

PRIMARY FUNCTION:
Residential

INSPIRATION:
As the site is located in Hsinchu city with windy environment, so that the public space on the top floor has a minimalist design style. Around 70% to 80% of the residents are professionals who work in the science park, at the age of around 30, 40 years old. After busy at work, they admire to get back to a simple yet elegant life, so that the space design is inspired by the modern German style. The design team avoids using complicated design, also not integrating gorgeous decoration or luxurious classical elements, yet shaping the space with elegance atmosphere that meets the expectation of the residents.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The lobby design adopts an irregular facades and the divided ceiling to present the image of forest, using minimalist German-style floor to ceiling window. The front desk design uses an irregular cut mass shape and arranged with marble finish to have a good correlation with the wall material. Various sizes of stone shaped couches are arranged in front of the floor to ceiling window, and together with the exterior landscape they form a natural Zen meaning. The overall design emphasizes functionality and practicality, pursuing simplicity and low maintenance also durability.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Bianco carrara is looking for suitable pattern and breadboard,The spilt joint of black mirrors and iron sheet also need to be accurate.The design of geometric cabinet has many sharp angle and also need to be accurate and sanforized.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in Oct 2019 in Hshinchu, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The entire space materials are dominated by metal and wood veneer, while the walls are covered by high grade ceramic tiles and stone materials. Besides the light colored walls in lobby area, front desk and the couches, the light color tone is mainly used; the other space elements are using dark color to bring out the classy texture. Furthermore, the lighting of each space also uses customized durable and environmentally friendly LED light. The lobby floor uses dark marble stone, while the gym and reading area use wooden floors.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The doors on the public space are hidden in the irregular division of the facade, moreover the unique lighting design makes the entire space appears to be spacious and very modern looking. The gym area uses warm color tone, and the entire wooden floors up to the walls match the wooden louvers of the ceiling, at the same time mirrors are used to give bigger space effect .The modern book wall as a partition in order to create a semi transparent reading area. The orange leather chair is matched with the main grey stone brick wall also the paintings and the fireplace bring out a noble and elegant feeling.

TAGS:
Irregular division, Modernism, Natural, German style, Forest aesthetics.

RESEARCH ABSTRACT:
This apartment building is facing the corner of Touqian River, so that the design is expected to respond to the outdoor natural environment and use modern style to create a comfortable and relaxing yet elegant public space for the residents. Since the residents are IT engineers, and professionals, the design team proposes a simple yet elegant design style, avoids gorgeous and complicated elements, and uses clean and simple design techniques, combined with appropriate materials to create durable and low maintenance public space.

CHALLENGE:
How to present the forest vocabulary in a modern way is a challenge for the design team. During the implementation, the construction team took a lot of effort with the usage of irregular cutting materials since it needs to be accurate.

ADDED DATE:
2020-02-18 01:41:08

TEAM MEMBERS (2) :
Chun Fu Development and Chien Wei Lin

IMAGE CREDITS:
Chun Fu Development
Fu Ming Lin

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Chun Fu Development

PROFILE:
Architecture is a professional art, and the city is the canvas. Chunfu Development serves partners and clients with heart, and makes a better society.

NOMINATION DETAILS

Aesthetic of Modern Forest Residential by Chien Wei Lin and Chun Fu Development is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Chien Wei Lin and Chun Fu Development when results are announced.
AWARD DETAILS

Aesthetic of Modern Forest Residential by Chien Wei Lin and Chun Fu Development is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Chien Wei Lin and Chun Fu Development.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Chien Wei Lin and Chun Fu Development.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Chien Wei Lin and Chun Fu Development's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Aesthetic of Modern Forest Residential? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Chien Wei Lin and Chun Fu Development, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |