Space Stack Residential House by Yu Wen Chiu

Home > Winners > #98587


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Space Stack

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
The unique natural beauty of the site,the owner expects that the interior can present a strong personal style vocabulary,how to present the surrounding scenery into the interior space and echo the outdoor landscape features has become the main concept of this project.Therefore,we simplified the complicated space lines and colors,including the storage room,guest bathroom,bedroom and other entrances with hidden door panels,creating an implicit and simple yet full of tension space atmosphere.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
This case is different from ordinary residential projects,which is mainly used as a vacation house when the couple returns to Taiwan.The owners are hospitable and often have gathering party needs,so that this project also needs to be able to accommodate visiting guests.For this reason,by emphasizing the overall space quality just like a boutique hotel,this project can achieve a visually refreshing and comfortable design goal.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The main wall of the living room uses grey marble to accentuate the main visual sense. To keep the façade simple and neat, all electrical cabinet is integrated with the storage room on the backside.On the other hand,the luster texture and reflective characteristic of the stone can also enhance the visual extension and enlarge the sense of space.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in February 2018 in Taiwan

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Stone, iron, Solid Wood, Glass, Mirror, Parquet Wood Flooring.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
10620mmx20440mmx3280mm.

TAGS:
Tags, pressure reducing, art, freedom

RESEARCH ABSTRACT:
Before the construction design, we proposed two design alternatives, and the main difference is the arrangement of the guest rooms. The second bedroom of option A was originally a multifunctional space that could be shifted into a children’s room in the future, which option B provides hotel room specifications such as dressing rooms, bathrooms, etc., that can be used for overnight accommodation for visiting guests and friends. After doing a detailed discussion with the owner, it is considered that the users who will use it in the next five to ten years will still be mainly adults. As a result, they choose option B in the end.

CHALLENGE:
The bedroom also continues the natural elements of the public area. Since the client grew up in Indonesia, we use the stone pieces that commonly used in construction as the performance of the bedside façade as the reminiscent of their hometown; with two tailor-made suspended pendant lighting system that creates a soft and warm atmosphere for this rough and primitive aesthetic scene.

ADDED DATE:
2020-02-12 02:03:19

TEAM MEMBERS (1) :
Yu Wen Chiu

IMAGE CREDITS:
Yu Wen Chiu, 2019.

Visit the following page to learn more: http://http : //www.yuan-king.com
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
YUAN-KING interior design

PROFILE:
The owner of this case is very thoughtful about the interior design. The owner doesn't want the design of home too popularization. Therefore, for the design requirements of this case, he hopes to have a unique and innovative feeling, and requires that the wall not to be left blank. There must be a special material on the wall. In response to the homeowner’s ideas, the designer looked for a variety of natural materials, using modern style and natural materials to coexist, so that the natural stone in the living room will layout levelly on the wall, and the lighting effect was created by the rough texture of the stone. The visual of the wall surface and the design of the ceiling shape make the living room as an eye-catching point to the open space, so that the space can be diversified and rich, and it will present the strong personal characteristics of the owner. The extremely spacious public areas have been retained, and the dining room, living room and bar counter have been a completely opened area. In order to improve the interaction between friends during the entertainments, the three coexisting areas are designed in a centralized manner to create the intersection of each other.

NOMINATION DETAILS

Space Stack Residential House by Yu Wen Chiu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Yu Wen Chiu when results are announced.
AWARD DETAILS

Space Stack Residential House by Yu Wen Chiu is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Yu Wen Chiu.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Yu Wen Chiu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Yu Wen Chiu's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Space Stack Residential House? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Yu Wen Chiu, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |