Sunshine Villa Residence by Yanlai Xiao

Home > Winners > #94418


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Sunshine Villa

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
The young couple, owners of the villa, love nature and sunshine, hoping to create a living room in a garden. The designer unifies planning of the living room and the rear garden, connects the living room with three walls, and sets up two recreational areas in the garden, which makes the garden and living room fully integrates in space and function, creating a natural living environment in a city.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The designer reconstructs the original architectural space and makes the interior space layout more reasonable by moving the original staircase position, which circumvents the disadvantages of street architecture and greatly enhances the overall value of the villa.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Interior space planning has a huge impact on the lifestyle of the occupants. The designer makes unified planning on the interior space and the backyard garden. The interior and exterior synchronization design connects the living room and the garden in multiple places. The large-scale open design makes the interaction between people and nature more thorough, and also makes the living conditions of the owner's family more healthy and close to nature.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Project Design Period: February 2018 - April 2018 Project Construction Project Period: March 2018-September 2018 Project Completion: 10 September, 2018 Project Location: Country Garden Community, Enshi City, Hubei Province, China

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The design focuses on solving problems such as spatial planning of the street architecture. The design idea is to help users integrate with the natural environment as much as possible in a state of sufficient privacy to create a sunny and natural living environment, including: Firstly, reasonable spatial planning: the designer moves the interior staircase to the street frontage, and the living room and bedroom are adjusted to the landscape facing the interior garden, thus minimizing the impact of the outdoor environment on the living space. Secondly, improvement of interior lighting: the exterior walls along the staircase is transformed into soundproof glass. The living room on the first floor adopts large floor-to-ceiling glass door, which greatly increases indoor space lighting on the plane and facade. Thirdly, interaction between human and nature: unified planning is made on the garden and interior space. The living room and the garden are connected in multiple places, and even some living room functions are moved into the garden, making the living space fully integrate with the outdoor natural environment.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The interior area for the project is 300 square meters. The garden area for the project is 261 square meters. There are three floors in total.

TAGS:
Interior, design, structural transformation, space, lighting, stairs

RESEARCH ABSTRACT:
Spatial planning and transformation of street architecture. Reconstruction of spatial layout through interior transformation. Reasonable layout of spatial motion trend and residential functions. Integration of living space and outdoor natural environment. Optimizing natural lighting of the living environment.

CHALLENGE:
The building faces the street with noisy outdoor environment, so the privacy and living comfort in the house are greatly affected. However, the structure of the building cannot be changed, which requires the designer to reconstruct the spatial layout through interior transformation. By relocating the stairs, the designer changes the spatial plan and adjusts all the main living space to face the backyard, therefore the function layout becomes more reasonable, even enhance the value of the villa.

ADDED DATE:
2019-11-19 05:05:49

TEAM MEMBERS (2) :
Design Director: Xiao Yanlai and Designer: Zhang Shi

IMAGE CREDITS:
Photographer: Jiang Chuan

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyright: Chongqing Gucang Decoration Design Engineering Co., Ltd.

Visit the following page to learn more: http://t.cn/AiBSuHnX
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Gucang Design

PROFILE:
The owners are a newly-married couple.The house is the first residence for the newly weds and is used for the couple to reside forever and also for their parents to live in occasionaly when they drop a visit here. Since the original building is adjacent to the road,there are lots of shortcomings.The couple invited the designer to transform the single-family housing,which took the designer one year, hoping that it can gain a more smooth natural communication and a more comfortable living experience.

NOMINATION DETAILS

Sunshine Villa Residence by Yanlai Xiao is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Yanlai Xiao when results are announced.
AWARD DETAILS

Sunshine Villa Residence by Yanlai Xiao is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Yanlai Xiao.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Yanlai Xiao.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Yanlai Xiao's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Sunshine Villa Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Yanlai Xiao, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |