Happy Home Residence by Hong Wu

Home > Winners > #94407


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Happy Home

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
The project design focuses on reconstruction the chaotic interior space layout. The idea for overall spatial planning comes from analysis for the motion trend of the occupant's everyday activity and the understanding for the special structure of the building. The designer set the kitchen to the negative first floor, and an overall change in the layout of the whole space was brought about, and finally seasonable functional attributes for each space was configured.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
In this project, interior transformation was made on the original building with special structure, and the effective interior living area was doubled to create a reasonable layout and convenient living space, which satisfied the living needs of the owner's three generations and greatly enhanced the overall value of the house.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Reasonable spatial layout must come from deep analysis of the building structure. The negative first floor downstairs for the project is an elevated underground parking lot with good moistureproof performance. The drainage pipeline is lower than the negative first floor. As a result, the designer breaks away from conventions, regarding the negative first floor as kitchen, restaurant and fitness area and increase the use efficiency of the building to the greatest extent.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Design Period: April 2018 - July 2018 Construction Period: July 2018-May 2019 Completion Time: May 2019 Project Location: Chunshantai, Jinkai Avenue, Yubei District, Chongqing, China

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The interior structure of the original building was very chaotic, but the outdoor environment was very beautiful. The designer first needed to perfect the use function, and at the same time needed to integrate the outdoor scenery to provide a living experience as natural and comfortable as possible. Interior function layout: the designer reconstructed the interior space through the transformation of the basement and the cast-in-place floor slab on the second floor, creating a living space with complete functions and reasonable layout. Integration of outdoor environment and living space: the designer increased the lighting and natural air flow in the negative first floor space by designing patios. Sunshine teahouse was set in the courtyard on the first floor, and a large new terrace was added on the second floor, integrating the beautiful outdoor natural environment with the interior space to improve the living experience.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The interior area for the project is 288 square meters. There are three floors in total.

TAGS:
Residential design, interior, housing, space, spatial planning, spatial reconstruction

RESEARCH ABSTRACT:
Rearrangement for the chaotic structure of the original building. Spatial planning based on the specific structure of the house. Effective utilization of indoor planes. Integration of interior space and outdoor environment. Reasonable match between human life scene and space.

CHALLENGE:
The original structure of this project is extremely chaotic with no lighting on the negative first floor. There are only 20 square meters on the second floor with very limited effective living area. The transformation of spatial structure is the primary challenge that the designer faces. The designer rearranges the interior space to create three complete floors totaling 288 square meters, providing a fully functional living space for the owner's three generations.

ADDED DATE:
2019-11-18 08:31:07

TEAM MEMBERS (1) :
Designer: Wu Hong

IMAGE CREDITS:
Photographer: Jiang Chuan

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyright: Chongqing Morning Decoration Engineering Co., Ltd.

Visit the following page to learn more: http://t.cn/Air52JLP
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Wu Hong

PROFILE:
The occupants are a family of three generations, including the owners, a couple of about 35 years old, a 7-year-old child, the child's grandfather and grandmother. The male owner is a businessman and the female owner is an office worker. The couple of the owners are keen on the natural and relaxing family life, and also enjoys travelling on the holiday. The life of the family is very harmonious.

NOMINATION DETAILS

Happy Home Residence by Hong Wu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Hong Wu when results are announced.
AWARD DETAILS

Happy Home Residence by Hong Wu is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Hong Wu.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Hong Wu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Hong Wu's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Happy Home Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Hong Wu, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |