Photosynthesis of Space Residential House by Chien-Hung Lu

Home > Winners > #93422


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Photosynthesis of Space

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
With the photosynthesis among space and light, the well-ventilated indoor space creates the comfortable home. The front area on the lower floor is an open public area consisting of the dining room, kitchen and living room. With the natural materials such as marbles, painted iron adornments, walnuts, teaks and engineered hardwood floorings, the color base including black, white and gray and the massive decorations of paints and oaks constitute the indoor scenes.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
This is the residential remodel plan for a split-level house. Given the sufficient sunlight due to the extraordinary geographic house environment, the remodel plan was started on the basis of the house with great daylight. With the colors tones consisting of black and white, the less wood color and low-chroma arrangement bring out the lights and shades as the leading decoration features in the house.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The specific texture of granites decorated at the hallway artistically manifests the visual imagery of fallen leaves. The private area is in the rear space of the house. For the house owner’s two sons having different interests in textures and aesthetics, the designer constantly changed, struggled and reconciled in the design process in order to ensure that the brothers communicate with each other though different definitions to aesthetics, which are of great challenge and unique feature in this interior design plan.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished on 8th of February 2019, locates in New Taipei City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The TV wall made of gray marbles and white walls is enlivening. The captivating area for the family activities is decorated with the dark oaks walls and the walnut long table that adorn the non-chroma space. The overall public area decorated with the neat and straight lines exposes the concise style. The daylight scattering in this area creates the exclusive scene in different time.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The property is 180 square meters.

TAGS:
Interior Design, Residential, House, Space, Home

RESEARCH ABSTRACT:
The distinct perspectives to materials and aesthetics can still have the non-chroma spaces. The three rooms are distinctly embellished with light black, dark walnut color and dark gray, all of which present different qualities. The iron adornments comprehensively ornamented in the house accentuate the specific characteristics of spaces.

CHALLENGE:
-

ADDED DATE:
2019-10-08 07:36:59

TEAM MEMBERS (1) :
Director: Chien-Hung Lu

IMAGE CREDITS:
Chien-Hung Lu, 2019.

Visit the following page to learn more: http://www.w-houseid.com/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
W-house interior design Co.,Ltd.

PROFILE:
Established in 2010, W-house interior design Co., LTD has been a sophisticated design company since then. We provide a variety of services specialized in interior design including residential as well as commercial spaces. With our outstanding team, we have won the reputation from our clients.

NOMINATION DETAILS

Photosynthesis of Space Residential House by Chien-Hung Lu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Chien-Hung Lu when results are announced.
AWARD DETAILS

Photosynthesis of Space Residential House by Chien-Hung Lu is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Chien-Hung Lu.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Chien-Hung Lu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Chien-Hung Lu's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Photosynthesis of Space Residential House? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Chien-Hung Lu, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |