The Next 40 Years Office by Szu Hsin Cheng

Home > Winners > #93300


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
The Next 40 Years

PRIMARY FUNCTION:
Office

INSPIRATION:
It is located in the community corner, the building with large pieces of natural stone material for the base model impact in the face of the corner road, the designer to convert implications on the appearance of the facade, with stones, trees and flowers, and plants for urban street corner space becomes more natural and friendly, to reinterpret the past memory and life, to construct the urban old community residence, giving a new life and appearance, as well as the urban corner space to express the concept of open sharing.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
In this building, all the design and renovation was kicked off with the premise of preservation of existing site vegetation, with the material efficiency rendering minimum waste reflecting the sustainable initiatives of this project, such as recycling granite materials for outdoor pavement, and recycled tiles were used as stair platform. Furthermore, the second-floor conference room also preserves the original building frame, incorporated with the cabinet volume to form a wall of books, along with the onsite Taiwan incense cedar was utilized as indoor office decor with memory, culture, and history.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
In order to keep the trees planted in the original site and to meet the needs of the new space, the designers carefully considered the addition and blank space of the building to facilitate the interaction of internal and external space. In addition, a large outdoor terrace that outside of second-floor entrance, which is led up by a staircase, gives a new cognitive feeling and environmental perspective to the neighborhood space, and controls the facade expression of the building below the original building roof, avoiding the destruction of the skyline at the intimate scale of the original community.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in 2017 in Taiwan Taichung

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The designer removed the old walls that had been enclosed and cut off so that the architectural appearance and natural landscape could interact with the neighborhood through the grilles in a multi-layered and dialysis manner. Meanwhile, the stair steps cut from the original stone were used to place natural elements in the city, so that visitors could change their mind through the pavement as they ascended the stairs.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The actual indoor flat is about 207 square meters

TAGS:
Environmental protection, sustainable development, renovation of the old house, stone steps, grille fence, sun terrace

RESEARCH ABSTRACT:
Situating in the old US military dorm zone in Taichung, Taiwan, this 40-plus-year-old building was renovated and transformed itself into a studio space of architectural practice. The design team leveraged on its corner position, along with broken-down fence, expanded balcony and embedded masonry staircase, to open up the courtyard, while layered vegetation was able to be shared by its neighbors.

CHALLENGE:
Under the existing spatial structure, the building has a new function. How to balance the old and the new by retracting, releasing, pumping and stacking, thus achieving the integration of the old and the new, and creating a charming architectural appearance and comfortable internal space became one of the challenges of this project.

ADDED DATE:
2019-10-03 02:28:44

TEAM MEMBERS (5) :
Szu Hsin Cheng, Ting Che Kao, Ruei Jeng Wei, Ruei Hong Yuan and Cheng-Ta Hsieh

IMAGE CREDITS:
Szu Hsin Cheng, 2019.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
SD HAUS

PROFILE:
-

NOMINATION DETAILS

The Next 40 Years Office by Szu Hsin Cheng is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Szu Hsin Cheng when results are announced.
AWARD DETAILS

The Next 40 Years Office by Szu Hsin Cheng is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Szu Hsin Cheng.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Szu Hsin Cheng.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Szu Hsin Cheng's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like The Next 40 Years Office? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Szu Hsin Cheng, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |