Authentic Eden Residence by Wei Tong Chen

Home > Winners > #93010


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Authentic Eden

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
The father of the family is an American professor and the mother is a businesswoman means that they both work in high stressed environments and need a home where they could fully relax after a hard day of work. The essence of the design was to create more space. Therefore, the designer solved the problem of nonoptimal public areas in the community by renovating the entrance to the house. With the aid of large French windows, the dining room resonates with the spatial art outdoors, bringing forth a home base where the family would continue to create more memories.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The 30 years old structure is a villa located at the very back of a community with not ideal public areas. By refurbishing the entrance, the quality of life was improved. After thorough conditional analysis, the designer was able to understand the needs of the client better and decided to make additions, alter the layout, and introduce new hardware, thus creating a place where the family could comfortably hang out at without any encumbrances. The act of removing the kitchen, dining room, and living room walls allows more multi-dimensional interactions between family members to take place.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The constrained construction site, the tight budget, the immutability of the structure and public areas were some of the influences on the operation, but the team raised the value by renewing the style with the lawn, concrete, and with making the garage the new entrance. Taking out the walls connected the inside with the yard, and the kitchen with the installation art, alleviating space. The toilet used to be under the staircase, but the designer turned the room into a storage, lifting the stress when using the water closet. The renovation also improved the relationships in the neighborhood and gave the children more room.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in 2019, Taichung, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
This project is all about the charm of rustics, hence the main color tone of gray and white, which permeates warmth and order. The utilization of French windows closer connects being with space. The installation art and lawn in the yard not only allows people to relax physically, but also becomes a melody that soothes the soul.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Authentic Eden is approximately 198 square meters and consists of three bedrooms, two living rooms, and a study. Interior design brings infinite possibilities to the mind. Since the public areas inconvenience the family the most, the designer renovated the garage, altered the layout of space, and created a better entryway for the client and his family. The walls that divided the kitchen, living room, and dining room restricted the overall layout. In order to give the family a better space to interact in, the designer decided to tear down those walls so a better flow is created and brought out more possibilities for interacting.

TAGS:
Spatial rotation, Connection between man and space, Connection between architecture and man, Maximum value of design, Improvement of quality of life

RESEARCH ABSTRACT:
A professional analysis of condition helped the designer bring about maximum improvement to public quality and the indoors environment. The villa under question has an age of 30 years and is located at the very back of the community, and the poor quality of public space had long troubled the client, thus the designer altered the entryway so that getting in and out is no longer a problem. By boldly tearing down the cramped walls and building a new terrace, more possibilities were introduced into the space and the relationship between man and man and man and space became more flexible and layered.

CHALLENGE:
Being in the end of the community, the unideal state of public areas was what bothered the client throughout the years. Under a limited budget, the designer reorganized the space and made the former back garage door into the new entrance. The multiple walls in the original structure was also an impediment to the connection between rooms. Taking out the kitchen, dining room, and living room walls brings more flexibility and interactivity to the space. The installing of French windows allows the yard to better flow into the dining room.

ADDED DATE:
2019-09-30 15:18:57

TEAM MEMBERS (1) :
Wei-Tong Chen

IMAGE CREDITS:
Wei Tong Chen, 2019.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
10 Design Company

PROFILE:
10 Design Company has dedicated to interior design, architecture construction, landscape design and exhibition design.

NOMINATION DETAILS

Authentic Eden Residence by Wei Tong Chen is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Wei Tong Chen when results are announced.
AWARD DETAILS

Authentic Eden Residence by Wei Tong Chen is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Wei Tong Chen.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Wei Tong Chen.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Wei Tong Chen's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Authentic Eden Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Wei Tong Chen, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |