The Shades of Clouds Vacation Villa by Wei Ting Lin

Home > Winners > #92973


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
The Shades of Clouds

PRIMARY FUNCTION:
Vacation Villa

INSPIRATION:
There are many vacation villas in Zhejiang Province. Most of them use Chinese elements as the base of design which has brought out strong historical sense and solemn atmosphere. However, the designer of this project does not want to adopt the same design elements, in contrast, portraits the motion of flying clouds as the design concept.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The design aims to portrait the scene of flying clouds, using gentle white tone and original soil wall, merges with fabrics and soft furniture from Bali to create a place for photography and vacation. Building renovation following the natural terrains leads to the construction of walls with rocks. Wood platform is designed on the basis of the topographic conditions, remaining the original mountain landscapes to the greatest degree. It has become a unique architecture, forming a romantic sense.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
By the time starting the building remodeling, the design is aimed to preserve the original unique features. Following the clouds passing by this region, the visitors can live with peacefulness. The new building, after the remodeling construction, remains its amicable relationship with the natural environment. The living environment quality is improved not only by the renovation plan, but also by the remodeling of this place, encompasses landscape, architecture and interior designs.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
This project started in March 2017 and completed in April 2019 at Songyang Mountain, Zhejiang, China.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The interior decoration is based on Bali lifestyle, of which the white as the color tone symbolizes the clouds. 80% windows are now replaced by new large windows and enable people to admire great sceneries. Besides vintage decorations, the preserved yellow soil walls and doors elaborate spirit of simplicity. Cottons and linens widely used for the soft decorations improve the level of comfort. Focuses on the interaction between people and nature, it impresses the tourists with lifetime memories.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The total design area is 1500 square meter. The soils mixed with certain adhesives are the original construction materials, the color of building is yellow, remains intact the modest quality. High humid environment and heavy rain have caused the building turn fragile. The moderate renovation and waterproofing preserves the original yellow dirt walls to the greatest extent. Beams are painted in white, merges with soft color imported furniture from Bali, creating a gentle yet elegant atmosphere.

TAGS:
Villa, Balinese lifestyle, leisure, relaxing, soft earth color tone, mountains landscape

RESEARCH ABSTRACT:
Responding to the concept of letting the heart of the people to fly towards Songyang, the design focuses on enabling visitors to escape from the hustle and bustle of the city while having a period of peacefulness. Thus, it is designed with low profile, avoiding any sense of urban elements, realizing it with exquisite decorations as well as the sceneries views by the windows to create a place for relaxing minds. Besides, calming minds and soul, it is also an ideal place for taking photos.

CHALLENGE:
Protected by the local government from demolition and this township with only few young people, the old building renovation has not been easy. The renovation plan is challenged by the needs to remain the original building features, constant wall wreckages, and lack of manpower. It has also been a heavy work by carrying construction materials by the old people, thus preserving the 80% of the previous architectural features.

ADDED DATE:
2019-09-30 13:24:12

TEAM MEMBERS (1) :
Wei-Ting Lin

IMAGE CREDITS:
Wei Ting Lin, 2019.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
THEWALL

PROFILE:
THEWALL is established in 2005. “Relaxed” is the core design concept of the team, striving for the creation of space, product and the relaxing interaction between people. The team invites people to experience the design service with a sense of relaxing.

NOMINATION DETAILS

The Shades of Clouds Vacation Villa by Wei Ting Lin is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Wei Ting Lin when results are announced.
AWARD DETAILS

The Shades of Clouds Vacation Villa by Wei Ting Lin is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Wei Ting Lin.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Wei Ting Lin.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Wei Ting Lin's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like The Shades of Clouds Vacation Villa? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Wei Ting Lin, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |