Modern and Nature Residence by Wei Ting Lin

Home > Winners > #92970


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Modern and Nature

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
The client of this project is a middle-aged aviation sport enthusiast. This is a mansion where he and his family members- his wife, a daughter and a son live. The design concept of the project is derived from the flying clouds of the sky outside the house, of which can be seen from the French window at the living room, facing the yard. This concept has also hidden the message of the enthusiasm of the client towards flying in the sky.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The space layout has been reorganized without altering the building appearance. The entrance is switched to the south, adding a grandeur foyer. As a flow guide line, the cross- pattern on the floor divides different zone while the furniture is arranged freely. Erasing the sense of pressure, the ceiling is covered with mirror material. Ground floor is designed as an open layout, while the French windows bring in the exterior scenery. Passive design of air circulation is applied in this project.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The original layout of the residence is considered out of order. Thus, the designer has decided to carry out a big transformation. During the design process, the client has participated in the whole construction phase besides he has also trusted and supported the designer and his detailed work. The overall design and construction process have been carried out smoothly.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in June 2018 and completed in July 2019 in Hangzhou, China.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The materials used include hard wood, walnut wood, Italian brand paint, stone material, bespoke branded furniture and lighting, mirror material and veneer for ceiling. The interior of the solarium in the yard is sunken to avoid the view obstruction. Glass materials bring in sunlight, creating a bright warm space for leisure activities. The wall of the stairs is covered by fine wool fabric, matches with bespoke chandelier, the walnut wood made stair treads, creating a sense of contemporary.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Total project area is 500 square meter. Basement includes a garage and an open space of a performance area, a bar and an audio and visual area. Each space is divided by low cabinets. The modern styled master bedroom is in natural earth tone colour. The third floor includes a son bedroom, a daughter bedroom and a living area. The ceiling is designed with unique geometric cutting surfaces, together with light colour furniture to form a lively space. The sun room has flexible mechanical blinds.

TAGS:
Calm modern style, modernity, villa, layout transformation, sunroom, solarium, residence with yard.

RESEARCH ABSTRACT:
The overall contemporary style of the project has matched the preference of the client, achieving calm and fashionable modern design. After the reorganization of space layout, each space achieves the effect of corresponding one another, suits the requirements of the family, thus, it has created a comfortable, bright and spacious living space of high quality.

CHALLENGE:
Due to the original space layout is unideal nor functional, this residence requires a rather large scale transformation in order to have a perfect organization of each functional space. However, this is a remote project for the design team, the challenge is to have the precise measurements and accurate detail drawings for the construction by the local builders. The active participation of the client has pushed the project forward and is successfully built within one year of construction.

ADDED DATE:
2019-09-30 13:09:14

TEAM MEMBERS (2) :
Wei Ting Lin and Yong Qun Pan

IMAGE CREDITS:
Wei Ting Lin, 2019.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
THEWALL

PROFILE:
THEWALL is established in 2005. “Relaxed” is the core design concept of the team, striving for the creation of space, product and the relaxing interaction between people. The team invites people to experience the design service with a sense of relaxing.

NOMINATION DETAILS

Modern and Nature Residence by Wei Ting Lin is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Wei Ting Lin when results are announced.
AWARD DETAILS

Modern and Nature Residence by Wei Ting Lin is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Wei Ting Lin.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Wei Ting Lin.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Wei Ting Lin's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Modern and Nature Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Wei Ting Lin, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |