Commercial Space Office by Shu Yuan Chang

Home > Winners > #92949


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Commercial Space

PRIMARY FUNCTION:
Office

INSPIRATION:
Upon first site visit, the old wall, elongated triangular yard, insect-infested vegetation, and a run-down garden, with the nicely maintained garden of the neighboring public housing, a bold idea was raised to remove the barrier, which presented a major challenge for the client, however, the openness prompts us to head towards a better future, as taking the initiative, engaging the public, and seeking the common good would be the touchstone for the future generation.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
While the broken down boundary allows the domain axis to extend, the plantation wall continues to fuse with its surroundings, and with the tall wall erected almost 50 years ago was removed to allow the opened-up front yard with finished concrete landscaping and white stone materials to form an artistic domain. As a plantation wall was built on the other side, it serves to break down the barrier between people and their hearts for building a great community.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
With the dense population in Taiwan, scooters have become a major mode of transportation, and as the site has incorporated urban renewal and vegetation policy, the liberated domain has contributed to a lane rid of random scooter parking but a beautiful place where pedestrians enjoy staying and walking through, which has been very welcomed by the neighbors.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project was completed in February 2019, in Taipei.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
As Taipei City is situated in a basin with a damp and humid climate, this project, being an office space, deliberately leveled the garden and lowered the perimeter barrier to promote ventilation and temperature control while totally eradicating insect infestation. As the garden features finished concrete, a plantation wall was erected on the other side, and the interior brick wall surface was preserved for micro-climate control.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
As there is a green plantation wall on the left of the stair, the budding vegetation also symbolizes the rebirth of the old residence. With the external wall of the original building as a plantation wall while the interior has reserved the original red brick surface for environmental control, for which there was also an opening made in the perimeter barrier to control temperature through ventilation as well.

TAGS:
Synergy, Seeking The Common Good, Energy-Saving, Finished Concrete, Plantation Wall

RESEARCH ABSTRACT:
As the barrier is a physical boundary that shapes a spatial order but separates people from one another, the design team, after the site visit, proposed the concept of open space by removing the barrier, by featuring a plantation wall wich the greenery penetrating into the interior, along with rainwater recycling system allowing the greenery embellishing the interior even more while the finished concrete wall exhibits power and depth in its stern and refined finishing.

CHALLENGE:
With the Wall-Less open garden concept proposed by the design team, it was first rejected by the client, as the barrier bears significance in safety and order, however, with many efforts of simulation to ensure the safety concern was addressed, the concept was allowed to progress ahead, and after it was completed, with the admiration of the neighbors, the design was also preserved with changes to local parking regulation which has led to a beautiful scene without chaos.

ADDED DATE:
2019-09-30 11:42:57

TEAM MEMBERS (1) :
Shu-Yuan Chang

IMAGE CREDITS:
KPS Huang Yu Wei´╝Ć2019

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Fontal Interior Design Co., Ltd.

PROFILE:
"Fontal" originally meant "fountainhead" or "root". The word "FengTong" comes from the book of the later Han dynasty. Starting from the "root", the root of space is the occupant. Starting from the planning of the environment with the concept of human nature, the expression of the interior facade is combined with the context of the city, and the residents' expectation of life is integrated into the main axis of the extension of space scale, with the natural image as the keynote, to construct a living container in line with the spiritual precipitation. Return the space to space, shape plastic space free existence value. Each creativity depends on the living attitude of the residents, the nature of the architecture, and the harmonious coexistence with the urban environment. The only thing that is the same is: "the house is the man."

NOMINATION DETAILS

Commercial Space Office by Shu Yuan Chang is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Shu Yuan Chang when results are announced.
AWARD DETAILS

Commercial Space Office by Shu Yuan Chang is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Shu Yuan Chang.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Shu Yuan Chang.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Shu Yuan Chang's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Commercial Space Office? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Shu Yuan Chang, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |