Sun Bathed Greenery Residence by Derson Chiu and Pei-Jung Hsu

Home > Winners > #92894


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Sun Bathed Greenery

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
With the experience of living abroad, the client has experienced many boutique hotels through his journeys, so in this project, it has seen the design incorporating a neutral color tone and simple modern design so that the grey-scale, black metalwork and timber elements shall add to the visual layers and high quality for creating a serene residential ambiance.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Through minimalist design technique with the spirit of universal design, black, beige and grey-scale color scheme without superfluous decoration was intended to create a relaxing modern residence for the client. With the large-area window for maximum natural lighting and the vista from the green park in front of the building, the public domain is of open design allowing natural lighting and ventilation to embellish such flowing space.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
As the client was very environmentally conscious, the TV wall adopted a marble-patterned artificial masonry slate complemented by black metalwork to express a clean-line quality. With the original partition wall removed, the study and the living room remain connected both visually and acoustically while allowing sunlight to flow throughout the interior. The interior was also allocated as the yoga room and study.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project was completed in October 2018 in Hsinchu County, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
In such elegant space, complemented by smooth steel-brushed timber veneer, special paint, marble-patterned artificial masonry slate, and imported tiles, etc., a warm and layered aesthetics was created, as the entrance was treated with masonry slates while the ceiling was treated with dark walnut pattern, and the living room was given a TV wall with imported wall tile and black metalwork for simple and clean linework, as well as having a vista wall treated with special paint and LED strip.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Upon entry through the entrance door, there is the half-transparent space defined by timber grille, before visually seeing the ultra scratch-proof timber floor, and then the hand-swiped viewing wall of special paint at the far end exhibiting glistering dark green and light grey colors, complemented by LED strips for an enriched layered visual effect.

TAGS:
Imported Floor And Wall Tile, Special Paint, Metal Work, Steel-Brushed Timber veneer, Marble-Patterned Artificial Masonry Slate, System Storage, Ultra Scratch-Proof Timber Floor

RESEARCH ABSTRACT:
The overall interior adopted a warm ambiance with timber floor and an open-plan layout. In terms of kitchen layout, island bench-top accommodates storage and light meal preparation. The furniture of the dining area is of dark walnut theme complemented by geometric painting collected by the client. With sofa back wall created a unique sense of visual layers, it also improved the overall interior circulation while master bedroom is cleverly concealed.

CHALLENGE:
As the viewing wall at the entrance was treated with special paint to be a visual focus, there were many back-and-forth discussion and trial work with on-site craftsman so as to ensure the end quality is as expected. There have been many adjustments for the dark walnut-patterned corridor ceiling for optimal finishing quality.

ADDED DATE:
2019-09-30 08:04:01

TEAM MEMBERS (2) :
Derson Chiu and Pei-Jung Hsu

IMAGE CREDITS:
WJ PHOTO STUDIO(2018)

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Simple Design Studio

PROFILE:
The design team has a high degree of enthusiasm and professionalism in interior design. The design is based on the human core and plans the most comfortable space and atmosphere according to the needs of the owners. The construction team is an experienced fixed-worker to ensure that the design and construction quality can be fully implemented in every home.

NOMINATION DETAILS

Sun Bathed Greenery Residence by Derson Chiu and Pei-Jung Hsu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Derson Chiu and Pei-Jung Hsu when results are announced.
AWARD DETAILS

Sun Bathed Greenery Residence by Derson Chiu and Pei-Jung Hsu is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Derson Chiu and Pei-Jung Hsu.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Derson Chiu and Pei-Jung Hsu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Derson Chiu and Pei-Jung Hsu's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Sun Bathed Greenery Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Derson Chiu and Pei-Jung Hsu, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |