Return to the Mountain Woods Apartment by Kevin Chu

Home > Winners > #92007


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Return to the Mountain Woods

PRIMARY FUNCTION:
Apartment

INSPIRATION:
The foyer covers the cloakroom with dark wood color, offering a calming ambience. Spilled ink marble is used to design the screen, creating the image of flowing water. The club space uses the living room, the dining room and the central island bar counter to structure the reception area, where the appropriate spatial dimensions demonstrate a majestic manner of large areas.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The proprietor of this residential spatial planning design project is returning to Taiwan after spending a long time residing overseas, and hopes this residence will also become a gathering venue for family and friends. Therefore, the area of over 330m2 is designed into a club and residence, planning using the concept of connecting the entire space.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The television wall uses coarse grey Andesite to accentuate the natural solidness of stone material, while the proportioned segmentation highlights the exquisiteness and corresponds to the imposing manner of mountains and waters. The dining room uses a penetrative light fixture that resembles starlight, where a dark grey background is presented to accentuate the light spots that resemble the image of the night sky.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in 2018, locates in Taichung.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The design applied several materials including marble, stone, veneer, titanium plating and steel panel to demonstrate the modern generosity, allowing the proprietor with the feeling of entering the mountain woods when coming home with the theme of returning to the nature, fusing nature into life, extracting various elements to reproduce indoor natural landscapes.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The property is 350 square meters.

TAGS:
Interior Design, Residential, House, Space, Home

RESEARCH ABSTRACT:
This is done using double-square circulation and iron piece sliding door to enhance the visual transparency, making it the most interesting part with versatile applications in the space. The originality fuses the two styles of majestic manner with cozy elegance in one space.

CHALLENGE:
The private space uses earth colors to construct dignified tranquility, while the dressing room and storage functions are concealed behind the cabinet in the master bedroom, presenting a modern simple quality differing to the style vocabulary of the public area. The semi-open study uses stone with cloud and mist colored wallpaper to demonstrate the cultural sentiment. Planned on the other side is the living space for the family, which is decorated with artworks based on the theme of cozy culture, and ingeniously planned the most non-ideal part of the indoor space into the workshop.

ADDED DATE:
2019-09-23 04:25:09

TEAM MEMBERS (1) :
Director: Kevin Chu

IMAGE CREDITS:
Image #1 : Photographer Li De Kai, Return to the Mountain Woods, 2018.
Image #2 : Photographer Li De Kai, Return to the Mountain Woods, 2018.
Image #3 : Photographer Li De Kai, Return to the Mountain Woods, 2018.
Image #4 : Photographer Li De Kai, Return to the Mountain Woods, 2018.
Image #5 : Photographer Li De Kai, Return to the Mountain Woods, 2018.

Visit the following page to learn more: http://www.keidesign.com.tw/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
KEVIN CHU INTERIOR DESIGN STUDIO

PROFILE:
Family requires participation, and life requires attitude. Having the authentic life story makes home more enticing. Not limited to the topics about layouts and functionalities, “Interior design” cares about people, and makes coming home a great pleasure. Family is the mind map, and demonstrates the art of life Following where the heart goes, and presenting the heart to real life. Family transmits the sincere emotion, tears off the shackles from design style, and unbiasedly describes the life essences and space features, which create the delicate space characteristics. Being simple and natural, focusing on the delicate inner qualities, minimizing the redundant decorations, and inspiring humanity. The universe is no longer remote, which nurtures our lives simply and elegantly.

NOMINATION DETAILS

Return to The Mountain Woods Apartment by Kevin Chu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Kevin Chu when results are announced.
AWARD DETAILS

Return to The Mountain Woods Apartment by Kevin Chu is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Kevin Chu.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Kevin Chu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Kevin Chu's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Return to The Mountain Woods Apartment? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Kevin Chu, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |