Shenzhen Longyuan School School by Kevin Hu and Zhong Qiao

Home > Winners > #91820


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Shenzhen Longyuan School

PRIMARY FUNCTION:
School

INSPIRATION:
The design of the project is based on the principle of creating a nature friendly environment. Inspired by the combination of corridors and alleys in traditional Chinese architecture and based on the principle of openness and flexibility, colorful outdoor learning, living and interactive space are created through the full use of space. Architects bring an unique green valley in the corner of urban high buildings.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
It is a nine year comprehensive campus that meets functional needs of 3,360 students in 72 classes, mainly serving the surrounding residential people. Unlike common school, this is an unconventional school with a plot ratio of 1.24. In the case of such a narrow space, how to lay out the space to meet the needs of compatibility of traditional education and open teaching is a major design challenge.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
As partition between teaching area and sports area, the social corridor runs through the whole campus space like a Dreamy Passageway. Five different color mass of Golden Forum, Wooden Stage, Water Sound Room, Fire Painting Pavilion and Earth Workshop are connected with corridors through stairs and ramps. At the same time, a lot of diverse communication spaces such as platforms and staircase spaces are added into the corridors. This enriches the corridors space morphology and also reduces the interference of the stadium to the teaching area. Children stroll, play, meet, communicate and discuss here, making learning a fun way of life.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
(Architecture Design) Designed from August 2015 to April 2017, Completed by August 2018 (Interior Design) Designed from March 2017 to August 2017, Completed by August 2018

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The wooden desks and chairs in the interest classroom are matched with wooden stairs, which is warm and cosy. The aluminum sheets for the ceiling has joints, such design with sense of sequence increases sound absorption effect. The design of the library mainly utilizes the space layout of the original wall. Reading area is added to the oak bookshelf. Fabric art is used to create color jumping effect to excite the space atmosphere, and to ensure safety and produce visual impact. The administrative building lobby combines environmental friendly materials such as aluminum sheet, aluminum rectangular tube and artificial stone. Aluminum sheets are pierced into artistic patterns to highlight the theme of the background. Large area of green are used, adding a fresh and vibrant atmosphere to the interior.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The main spatial layout of Longyuan School is divided into primary school teaching building, middle school teaching building, lecture theater, corridor area, gymnasium, staff dormitory building and canteen. Different functional areas connect with each other through steps, ramps, lanes, corridors and courtyards, creating an interactive teaching system with functional space that do not interfere with each other but conveniently connected. The teaching room is placed in a quiet inner area which is divided into aboveground part and the landscape part functionally. The aboveground part is the conventional classrooms. Primary and middle schools are located on the south and north sides of the teaching area. They have separate entrances and pedestrian streamlines. The specialized classrooms are set between the primary school and middle school, which is convenient for the arrival of students of different grades. At the same time, it conforms to the idea of sharing hardware and software resources of nine year school.

TAGS:
Longyuan School´╝îShen zhen, China

RESEARCH ABSTRACT:
At the beginning of project, design team studied the teaching content, teaching methods, psychological characteristics and learning pressure of primary and middle schools respectively, finding that the imaginative primary school students are more suitable for diverse spaces and playful places, while the self-conscious gradually matured middle school students prefer quiet places, independent spaces for group discussions and exercise on the court.

CHALLENGE:
Unlike common school, this is an unconventional school with a plot ratio of 1.24. In the case of such a narrow space, how to lay out the teaching space to meet the needs of compatibility of traditional teaching and open teaching is a major design challenge. Based on demand, Longyuan School has a L shaped layout in architecture plan. On one hand, similar teaching units are placed relatively concentratedly, ensuring appropriate lighting condition in close distance and forming courtyards with different style. The courtyard is not directly landed, but placed on a splendid green slope to create a garden like campus environment and ample activities. The indoor sports arena is placed next to the outdoor sports field, forming a clear division of active and quiet with the school's teaching area. The administrative office building is placed at the entrance to facilitate the management of the traffic flow. Canteen is placed in the southwest corner of the site to facilitate logistics and transportation. It is also following Shenzhen's leading wind direction, which is easy for the odor to spread out.

ADDED DATE:
2019-09-20 07:49:34

TEAM MEMBERS (5) :
Interior Design: H DESIGN, Design Team: Hu Kun, Zhang Wei, Zhang Min, Rachel Guo, Zhou Fulong, Dan Peng, Qin Qinsong, Ye Suhang, Architecture Design: ZHUBO Design-AAO, Design Team: Zhong Qiao, John Siu, Li Yisheng, Cao Taiming, Qu Yu, Zhu Huanhuan, Chen Pu, Li Zhuangwei, Zhong Hanlu, Chen Zhuo and

IMAGE CREDITS:
Wu Qingshan

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to H DESIGN&ZHUBO Design-AAO, 2019.

Visit the following page to learn more: https://www.archdaily.cn/cn/908142/hua-zhong- shi-fan-da-xue-
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Longyuan School affiliated to Central China Normal University

PROFILE:
Longyuan School affiliated to Central China Normal University is a nine-year comprehensive campus.

NOMINATION DETAILS

Shenzhen Longyuan School School by Kevin Hu and Zhong Qiao is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Kevin Hu and Zhong Qiao when results are announced.
AWARD DETAILS

Shenzhen Longyuan School School by Kevin Hu and Zhong Qiao is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Kevin Hu and Zhong Qiao.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Kevin Hu and Zhong Qiao.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Kevin Hu and Zhong Qiao's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Shenzhen Longyuan School School? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Kevin Hu and Zhong Qiao, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |