Proto Headquarter Office by Wen Hsuan Tai

Home > Winners > #91702


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Proto Headquarter

PRIMARY FUNCTION:
Office

INSPIRATION:
Emulating the natural criterion. Peacefully coexist with the primitive feature of the space. The inspiration is sampled from stonewall of Mayan culture. Through chiseling and stacking, construct the layering and intriguing of space. And as much as possible to introduce the sunlight; meantime retain the material original texture, so as each small section achieved the spatial property orderly and properly.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The old house of 66 square meters transformed into as well as a rustic and sedate office. Take the advantage of the original structure, natural wood and bright hue to re-establish the solidity yet geniality space. Following the natural precedent of functional configuration, preserve the original building mass and texture to present vivid patterns merely through the twist and turn of the main axis. With deep and shallow tinge contrasting materials.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
As people knows, glossy and glamour appearance would never makes people deeply touched, but the pure and firm soul that manifests from the inside out. And the inner quality of space and human is essentially identical. As an office interspace, cozy is the primary consideration, whether for staff or guests, hold high regard to their heart is what we most want them to perceive.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in February 2019 in Taipei City, Taiwan (R.O.C.) and finished in March 2019 in Taipei City, Taiwan (R.O.C.) , and was exhibited in Taipei City, Taiwan (R.O.C.) in April 2019.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
How to present the distinct outline of the space, material selection has become the most important issue. There is no need for excessive decoration or disguise, just frankly states the primitive feature of the space. Make use of cement and steel structure of coarse texture and fine and glossy solid wood veneer, by way of the mirror staggered projection, lead to varied changes of light and shadow, accordingly introduce a timeless phenomenon.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
An area of space is 66.11 square meters.

TAGS:
natural, sedate, office, human, homespun, unbounded

RESEARCH ABSTRACT:
According to the space around 66 square meters, reoriented the spatial nodes and illumination routes after repeated deliberation. Construct the space by subtraction, and layout the details by addition, so as to well organized each small section.

CHALLENGE:
In the early stage of construction, in order to achieve the maximum transparency and spaciousness, attempt to dismantle the compartments, but they were restricted by the original beam-column structure, thereupon set up an island, which not only turned the defect into the highlight, but also made the whole space more amusing.

ADDED DATE:
2019-09-18 10:36:58

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer HSUAN Interior Design, 2019.
Image #2: Photographer HSUAN Interior Design, 2019.
Image #3: Photographer HSUAN Interior Design, 2019.
Image #4: Photographer HSUAN Interior Design, 2019.
Image #5: Photographer HSUAN Interior Design, 2019.

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to HSUAN Interior Design, 2019

Visit the following page to learn more: https://reurl.cc/W4EgAx
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
HSUAN Interior Design

PROFILE:
God must be a geometer! -Galileo The relationship between space and nature is inseparable from all angles, and also the origin of all methodology. The inheritance of concept and the continuation of natural are mutually reinforcing. Xian-yu design clarifies the definition of space, further joining-up connection with nature, leads design back to its original intention and the essence of life. Xian-yu design is professional to draw up well communication with space via unimpeded flow and illumination layout. Director Dai wen xian takes a firm stand on the utilization and quality of the materials that reveals his definition of home. He is good at listening to the needs of the clients, try his best to avoid traditional thinking and dedicate to find the initial dream of the relationship between life and space for the customers.

NOMINATION DETAILS

Proto Headquarter Office by Wen Hsuan Tai is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Wen Hsuan Tai when results are announced.
AWARD DETAILS

Proto Headquarter Office by Wen Hsuan Tai is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Wen Hsuan Tai.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Wen Hsuan Tai.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Wen Hsuan Tai's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Proto Headquarter Office? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Wen Hsuan Tai, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |