Musee du Nuage Aesthetic Medical Clinic by Jackson Tu

Home > Winners > #90626


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Musee du Nuage

PRIMARY FUNCTION:
Aesthetic Medical Clinic

INSPIRATION:
Traditionally, aesthetic medicine is about improving cosmetic appearance through various of treatments for perfection; however, on the contrary, Musee du Nuage believes in the concept of Less is More and the essential beauty through minimal practices. This philosophy thus prevails the overall design, just like the saying of Mies, Simplicity of construction, clarity of tectonic means, and purity of material shall be the bearers of a new beauty.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Musee du Nuage is a nature-themed aesthetic medical clinic designed by WUZ Design, providing a tranquil and exclusive urban retreat right at the bustling city center. The minimalist approach from the designer has transformed the property into a spacious stage, where the appearance is developed by interweaving the light, the shadow, the people, and the movement within.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The front yard functions as an urban retreat to whoever enters the property, welcoming guests with a sense of serenity right at the city center. While the client is lying on the treatment bed and facing toward the ceiling, the warm, diffused light from the curvy ceiling lamp is set to provide comfort and warmth to de-stress. In the common area, special arrangements are made for anyone to easily find a belonging corner with comfy armchair, sit in, and feel exclusive, calm, and relief.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in March 2019 in Taipei Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Every design detail surrounds the beauty of nature. The ceiling lamp, for instance, is customized to preserve the hand-drawn silhouette and create diffused light with translucent material, and the construction method of the outer wall is inspired from fabric weaving technique, yielding more natural look with genuine pattern. Also, the unique shape of the vase at the entrance, serving as the core of the theme, resembles the stoma tissue of plants.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Installed flower art: about 180 cm height Treatment unit window height: 150 cm from ground up Hand-drawn ceiling lamp diameter varies from 150cm to 180cm

TAGS:
Clinic, beauty, aesthetics, simplicity, minimalist, subtraction, privacy, volcanic stone, diatomite

RESEARCH ABSTRACT:
To improve the workflow, removing a reception counter and a waiting area, the circulation within the property has been rearranged thoroughly. The appointment-only mechanism allows pre-routing for the individual client, avoiding any redundant movement and contact to maintain time-efficient with high privacy. The design research of this project also focuses on materials applied. To further develop a natural look, volcanic stone platform and diatomite walls are chosen to form the courtyard. The cell-themed vase is deliberately made with pure iron, which is set to reflect reality, preserve primal essence, and introduce the sense of time-flowing into the space. As time goes by, the surface will inevitably oxidize to rust, but through proper treatment it can be reborn, which resembles the work of aesthetic practice.

CHALLENGE:
Privacy and serenity are the attribute this project strives to provide, which in a way contradict to the Less is More philosophy. To reach the perfect balance in between function and style, there are three block units set to form up the circulated traffic flow with isolated corners spreading across the space. Also, the custom-made ground-up window in the treatment unit provides both privacy from pedestrians and light diffusing into the room.

ADDED DATE:
2019-08-23 07:02:33

TEAM MEMBERS (1) :
Designer: Josh Wu

IMAGE CREDITS:
Photographer : Dirk Heindoerfer Photography

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights to WUZ Design and MUSEE du NUAGE.

Visit the following page to learn more: https://museedunuage.com
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Musee du Nuage

PROFILE:
Musee du Nuage believes in subtraction philosophy. The less is constructed, the more is expressed. By removing the unnecessary workflow, the circulation within the property has been rearranged thoroughly. Appointment-only mechanism allows pre-routing for individual client, avoiding any redundant movement and contact to maintain time-efficient with supreme privacy. We also subtract the unnecessary treatments. Combining medical beauty treatments with dental service, our clients reform their inner and outer beauty.

NOMINATION DETAILS

Musee Du Nuage Aesthetic Medical Clinic by Jackson Tu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Jackson Tu when results are announced.
AWARD DETAILS

Musee Du Nuage Aesthetic Medical Clinic by Jackson Tu is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Jackson Tu.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Jackson Tu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Jackson Tu's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Musee Du Nuage Aesthetic Medical Clinic? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Jackson Tu, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |