Hilltop House Residential by Chun Tang

Home > Winners > #90198


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Hilltop House

PRIMARY FUNCTION:
Residential

INSPIRATION:
The project theme is overlook the world, inspired by visual perception of geographical location of the building. As the building is located on the mountain top and at the foot of the mountain lies a large wetland park. The designer transformed exterior walls of each floor that faces the mountain into huge monolithic glass. Floor-to-ceiling glass exterior walls were used in the 60-meter corridor that surrounds the whole building on the negative layer to create spectacular view of the landscape.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The designer needed to take into account the different aesthetic differences and living needs of three generations, because the age difference for the three generations of the owner's family is quite great, ranging from less than 1 year old to over 80 years old. Therefore, careful consideration was required from colour, modelling to function setting of each area. At the same time, the owner hoped to fully embody the landscape advantages of the hilltop residence. At the same time, the owner hoped to fully embody the landscape advantages of the hilltop residence.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Space architecture conveys a kind of life attitude and interacts well with the relationship between the main space and its surroundings. The designer transformed the four-story wall facing the mountain into floor-to-ceiling glass. A large garden and a 60-meter-long loop corridor with floor-to-ceiling glass being the outer wall surrounded the negative layer, making the mountains, buildings and trees unified. The spectacular scenery of nature can bring the occupants a healthy and positive attitude.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Project Location: Fishing City, Chongqing, China Project Duration: The design process started from 18 December, 2017 to 18 March, 2018. The construction time was from 1 April, 2018 to 30 September, 2018. The project completed on 30 September, 2018.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The designer increased interaction between people and nature, bringing the beauty of nature into the interior. It fully showed the landscape advantages of the house hilltop location. As for civilization, the designer adopted a large number of symbolic design elements in Chinese culture in interior decoration, such as curved lines, shapes of bamboo leaves and joints, water-themed lighting decorations and so on, integrating the cultural connotation of Chinese people with modern and simple style.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The interior area for the project is 1300 square meters.

TAGS:
Interior design, housing, structural transformation, Chinese elements, inheritance, scenery borrowing, project management

RESEARCH ABSTRACT:
The designer focused on the spatial planning of a single-family house inhabited by three generations. The project emphasized on the interaction between architecture and natural environment. The designer created an open natural landscape for the building. The house was inclusive for family members of different ages. The traditional Chinese geomantic omen (also called Feng Shui ) was embodied in the building. The traditional cultural elements were embodied in the building. The designer needed to complete the system management of complex work within a short period of time.

CHALLENGE:
The biggest challenge encountered in the design process was project management. An expansion project of more than 700 square meters and a large number of structural reconstruction projects were carried out because the building was located on the top of the mountain and the construction scope was very narrow. The entire period from design to completion was six months. In the design, there must be no rework or delay. Rich experience and an understanding of the engineering details were required.

ADDED DATE:
2019-08-13 07:12:52

TEAM MEMBERS (1) :
Tang Chun

IMAGE CREDITS:
Chun Tang, 2019.

Visit the following page to learn more: http://t.cn/AiHyRBdV
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Tang Chun

PROFILE:
The age difference for the three generations of the owner's family is great, ranging from less than one year old to over eighty years old. Therefore, the designer needed to take into account various aesthetic differences and living needs of three generations. Careful consideration was required from color, modelling to function setting of each area.

NOMINATION DETAILS

Hilltop House Residential by Chun Tang is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Chun Tang when results are announced.
AWARD DETAILS

Hilltop House Residential by Chun Tang is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Chun Tang.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Chun Tang.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Chun Tang's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Hilltop House Residential? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Chun Tang, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |