The Attic Residential House by Zi Ying Yang

Home > Winners > #89985


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
The Attic

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
Green, light, wood, natural is the core spirit in this case. Due to the outdoor garden is just out of the window, the owner wants to lead the green into the interior space, to let the whole family enjoy the comfortable open landscape once entering the home; at the same time, the wood feeling and daylighting also echo with the natural environment atmosphere, and create the layers of light and shadow from the green, light, wood, pure white, and grey border spectrum.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
There are few attic houses in Taiwan. The designer uses the advantage of the nature of the attic itself, to enhance the atmosphere of transparent vision. The designer also invokes the industrial atmosphere like the New York attic by implementing flavor elements of iron, cement and wood; on the other hand, the natural daylighting, blank white wall and pure white tone in great quantities can balance the raw and cold atmosphere, and explain the fresh and extremely simple living taste.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The case belongs to the attic space of 6 meters high, and attic firstly focuses on the open design, a full open on the pattern is adopted, which makes the living room, dining room, and kitchen with full transparent vision; in addition, it is more suitable for the whole family interaction; the designer makes the whole first floor into one compartment free space; no matter the family members cook in the kitchen, have dinner in the dining room, or read in the living room, all can chat freely. The public area on the ground floor is the parent child relationship enhancing area of house owner and family members.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in July 2018 and finished in Feb. 2019 in Taipei, Taiwan

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Structure Design upholds the concept of 30% design and 70% life, which reflects the white blank is the important practice in indoor environment, it also reserves enough space to let the owner play by own. In order to lead the light to enter the room, no wall design could let the light cross the space, and the light and shadow interweave the bright living field. Also, house owner loves the pottery art, and the plain cement color of architectural concrete paint echoes with the low key living feeling, matching with the large art painting, and attaining the humanistic salon atmosphere of elegant emotional appeal.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
-

TAGS:
Interior, Design, House, Residence,

RESEARCH ABSTRACT:
TV is the important role of the living room in Taiwan, and is the gathering place for leisure and entertainment, but the traditional TV wall fix the television to single direction, in this case, the designer lets the television be flexible along with the family member moving. It can be able to face the living room sofa, and also can turn to the dining room and kitchen, so that no matter before or after the meal, the whole family can sit together and watch TV at any time.

CHALLENGE:
Considering that Taiwan city receives the northeast monsoon in winter, plus located in the subtropical climate, about half a year to a third is the rainy day, therefore, the designer replans the important hallway field, and adds the shoe cabinet and painting, to make the transition area also with the practical function and life taste concurrently. In addition, from the light luxurious marble in the hallway area, and the polishing quartz brick in the dining area to the light color wood floor in the living area; through the gradual change of 3 kinds of building materials, the function and mood transformation are defined for each area.

ADDED DATE:
2019-07-30 06:56:58

TEAM MEMBERS (1) :
Yang Zi Ying

IMAGE CREDITS:
Hey!Cheese

Visit the following page to learn more: https://www.searchome.net/designerintro.aspx? id=82092
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
MadegoDesign

PROFILE:
Home is the place to grow, think, relax and rest. It can be funny, personal and warm. STRUCTURE DESIGN uses the concept of 30% design and 70% life, to decorate the interior space with green. Bringing the heart of design into life is our best concept.

NOMINATION DETAILS

The Attic Residential House by Zi Ying Yang is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Zi Ying Yang when results are announced.
AWARD DETAILS

The Attic Residential House by Zi Ying Yang is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Zi Ying Yang.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Zi Ying Yang.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Zi Ying Yang's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like The Attic Residential House? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Zi Ying Yang, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |