The Classical Rhyme Residence by Pu Ling Chan

Home > Winners > #88728


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
The Classical Rhyme

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
This project located in a wide construction site at Qingpu, Taoyuan. The designer used exquisite luxury to build an eco friendly home. Firm wooden space merges with white, gray, black and earth tone colors, forms a spatial tonality of elegance, possesses warm luxurious tone to create an unique soul of space and taste, performing a magnificent spatial symphony and conversation with nature.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
It is a 396 square meter detached villa and firm wooden space merges with earth tone colors, forms tonality of elegance. French windows help to achieve air convection and small windows above the kitchen counter help discharge of waste gases. All rooms zero formaldehyde use eco friendly Led lighting and energy saving electrical appliance. The wall and most cabinets are made of eco friendly wood panels. It enhances spatial texture level and living quality with sustainable environmental protection.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The original layout does not meet the client demand. The interior was crowded due to many partitions. The designer removed all partitions in the public area, used hidden cabinets and mirror to create implicit boundary for the entrance, living room, dining room and kitchen, this extended the visual effect. Wavy ceiling material is used for decoration and wooden joists are used to balance the asymmetrical beams with indirect soft lighting and harmonize the space tonality.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The site of this project is located in Qingpu District, Taoyuan City, Taiwan, the design and construction started since August, 2018 and completed in January, 2019 which takes about half a year.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
It uses exquisite luxury as concept to build an eco friendly home. All rooms, uses safe materials and eco friendly electrical appliance to create sustainable concept. French windows bring in sceneries and breezes. Public area uses bright polished quartz floor tiles and white ceiling to brighten up the space, together with Italian Diano marble TV wall and dark wood color sofa back wall, matches with gray soft furnishing, metal decoration, large painting and plants, infuses fashion elements.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
It is a 396 square meter detached villa. Responding to sustainable environmental protection, the front and back yard are designed with sloping roof which is conducive to draining water and blocking heat, allows the interior to remain cool. French windows helps air convection, small windows added above the kitchen counter to discharge waste gases, conserve energy and reduce carbon without air conditioning. The hidden cabinets provides large storage while the kitchen shows artistic design.

TAGS:
Residence, Detached Villa, Luxury, Fashionable, Classical, European Retro

RESEARCH ABSTRACT:
This project uses exquisite luxury as concept to form elegance. Public area has bright tiles, marble TV wall and dark sofa back wall, gray furnishing, metal decoration, large painting and plants. Dining area uses light color furniture with brick-like wallpaper, black mirror kitchen cabinet, blue glass wall, white counter top bar and crystal chandelier. Master bedroom has wooden furniture, leather furnishing, applique wallpaper and golden lamps. The changing room wardrobe is very fashionable.

CHALLENGE:
The clients respected the designer profession and gave the strongest belief, thus, the communication, design and construction progress were very ideal and well controlled. Even though the original layout consumed lot of time to retransform, the result was very satisfying in the end, which was a combination of both classical luxury and new concept stylish space. This successfully achieved the target of both the designer and clients. It was a wonderful collaboration.

ADDED DATE:
2019-06-29 09:25:10

TEAM MEMBERS (1) :
CHAN, PU LING

IMAGE CREDITS:
Image #1 : Huang Wen Xi, 2019
Image #2 : Huang Wen Xi, 2019
Image #3 : Huang Wen Xi, 2019
Image #4 : Huang Wen Xi, 2019
Image #5 : Huang Wen Xi, 2019


VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Fashion Interior Design Co., Ltd

PROFILE:
Design Is a stage that can bring happiness Home as a stage I'm just like a director behind the scenes that planing how to make this show more perfect And you are the actors who finally shine on the stage

NOMINATION DETAILS

The Classical Rhyme Residence by Pu Ling Chan is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Pu Ling Chan when results are announced.
AWARD DETAILS

The Classical Rhyme Residence by Pu Ling Chan is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Pu Ling Chan.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Pu Ling Chan.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Pu Ling Chan's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like The Classical Rhyme Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Pu Ling Chan, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |