Vacation Villa Residence by Ruixue Liang

Home > Winners > #87667


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Vacation Villa

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
After experiencing the glorious landscape of the project area and fresh air, the designers named the design project Poem of Wind and Light. In Chinese, wind refers to air flow and also means landscape. Light refers to luminous beam. The theme of this project Poem of Wind and Light refers to introduce natural landscape, fresh air and natural light into the room, bringing users a poetic experience.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The project is located in a beautiful valley with glorious scenery and fresh air. As a vacation villa, the house needs a large number of bedrooms for the host and guests to live in. It is hoped that the public areas and each bedroom can enjoy the benefits of the natural environment to the greatest extent, so that the residents are able to enjoy the natural landscape in the valley. At the same time, the designers hope to use natural lighting and natural ventilation as much as possible, instead of providing air conditioning and light through artificial equipment. The designers aim to create a natural and green living environment.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The designers enlarged the original landscape, which previously only had the outdoor garden facing the mountain landscape, and now it was expanded into an indoor public activity hall and an outdoor roof garden facing the landscape, All interior space have good ventilation and lighting, especially in the public activity hall on the basement first floor. The designers set up a central patio on the basement first floor, providing fresh air flow and natural light to all the interior space.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project is located in Qingfengyashui Community, North Gate of Black Valley Scenic Area, Wansheng District, Chongqing. The design cycle for the project starts in March 2017 and finishes in June 2017. The project embarks on June 2017 and ends on June 2018.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Designers reconstructed the new basement as public activity area in the best landscape section. By adding the patio, good natural ventilation and lighting was secured. Designers rebuilt the garden in the roof of the basement. Designers set up eleven comfortable bedroom suites that satisfied the owner's demands. The design details embodied the personal traits of the owner. Designers used scenery borrowing technique, integrating the beautiful outdoor view with the interior space.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The total area for the project is 750 square meters.

TAGS:
Interior design, residence, structural transformation, space utilization, nature, landscape, lighting, ventilation, environmental protection

RESEARCH ABSTRACT:
The project makes great effort to maximize the introduction of natural scenery, while at the same time tries to minimize the interference of other buildings. It is required to have enough public space and guestrooms. Patio combined with the use of multiple light wells. A newly-built rectangular pavilion in the garden serves as a frame to emphasize the landscape. The designers adopt simple design language to lay stress on natural landscape, they also use a large number of borrowing technique, making the indoor and outdoor integrated with each other. The interior design symbol incorporates elements of the owner's personal qualities.

CHALLENGE:
One of the challenges is how to let users enjoy the beautiful outdoor scenery and screen out the messy parts surround the building, because the landscape of the outdoor garden is the best partition in the original structure, but the surrounding environment of the building is comparatively messy, which is adjacent to the road and neighborhoods. Another challenge is that the owner requires the designers to set up more than eleven bedrooms with good lighting, excellent ventilation and best view.

ADDED DATE:
2019-06-20 09:50:57

TEAM MEMBERS (3) :
Wu Fan, Liang Ruixue and Wu Yangwu

IMAGE CREDITS:
Photographer Liu Wei

Visit the following page to learn more: http://t.cn/AiHjey8X
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Chongqing Micro VIEW Decoration Co,.Ltd

PROFILE:
As a vacation villa, the house needs a large number of guest rooms for the host and guests to live in. It is hoped that the public areas and each guest room can enjoy the benefits of the natural environment to the greatest extent, so that the residents are able to enjoy the natural landscape in the valley.

NOMINATION DETAILS

Vacation Villa Residence by Ruixue Liang is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Ruixue Liang when results are announced.
AWARD DETAILS

Vacation Villa Residence by Ruixue Liang is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Ruixue Liang.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Ruixue Liang.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Ruixue Liang's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Vacation Villa Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Ruixue Liang, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |